Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Plen reunit al Parlamentului joi, la 10.00, pentru citirea cererii de suspendare a preşedintelui

Birourile permanente au decis ca joi, la ora 10.00, să aibă loc şedinţa plenului reunit al Parlamentului pentru citirea cererii USL de suspendare din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu. 

În cererea de suspendare, USL susţine că preşedintele citez "a instigat la nerespectarea deciziilor Curţii Constituţionale", a făcut presiuni directe asupra judecătorilor acestei instituţii şi a iniţiat un proiect neconstituţional de revizuire a Constituţiei.

Pe fondul disputelor politice şi al nesiguranţei privind acţiunile economice ale guvernului, moneda naţională se depreciază din nou. Astăzi BNR a anunţat un nou minim istoric pentru leu în raport cu euro.

Comisia de Etică a Universităţii Bucureşti ar urma să analizeze săptămâna viitoare acuzaţiile de plagiat aduse premierului Victor Ponta, după ce comisia şi-a stabilit un nou regulament şi a făcut o listă cu elementele care vor sta la baza evaluării.

O nouă particulă “compatibilă” cu caracteristicile bosonului Higgs, veriga lipsă în teoria particulelor elementare, a fost descoperită de cercetători, au anunţat reprezentanţii Centrului European pentru Cercetări Nucleare CERN.

 
Jurnal RFI cu Cătălin Lenţa