Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Ponta: USL nu va participa la şedinţa în care Guvernul îşi angajează răspunderea

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, astăzi, că deputaţii şi senatorii USL nu vor participa la şedinţa Parlamentului de joi, în care Guvernul îşi va angaja răspunderea pentru proiectele de lege privind comasarea alegerilor şi numirea judecătorilor la ÎCCJ.

Preşedintele Traian Băsescu şi omologul său turc, Abdullah Gul, au semnat, astăzi, la Ankara, Declaraţia pentru parteneriatul strategic între cele două ţări.

Turcia este cel mai promiţător partener al României .Turcia a înregistrat în trimestrul al treilea o creştere economică de 8,2%, a doua ca mărime după China, iar în primele nouă luni de 9,6%, potrivit datelor oficiale publicate de institutul de statistică, care confirmă performanţele bune înregistrate de economică turcă din 2010.

Pierderea ratingului triplu A, maxim posibil, de către Franţa ar spori dificultăţile ţării, dar nu ar fi de nedepăşit, a declarat preşedintele francez, Nicolas Sarkozy, într-un interviu acordat cotidianului Le Monde.

Campania electorală din Franţa ar putea bloca programul de guvernanţă fiscală convenit de liderii UE la summit-ul de săptămâna trecută, a avertizat ministrul francez al bugetului, Valerie Pecresse, care consideră că adversarii preşedintelui Nicolas Sarkozy ar putea întârzia legislaţia necesară.