Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Poziţia Finlandei s-a schimbat în legătură cu aderarea României la Schengen

Finlanda este dispusă la un compromis pentru aderarea României şi Bulgariei la spaţiul Schengen, au declarat surse diplomatice pentru RFI.

 

Potrivit unei decizii luate la sfârşitul săptămânii trecute de guvernul de la Helsinki, Finlanda este de acord cu o propunere de compromis care prevede aderarea României şi Bulgariei la spaţiul Schengen în două etape. Într-o primă etapă, în luna martie, Bucureştiul ar urma să între în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene şi maritime, urmând ca aderarea cu frontierele terestre să aibă loc în luna iulie.

Criza datoriilor suverane a aruncat Europa în cea mai dificilă perioadă de după Al Doilea Război Mondial, a declarat, luni, cancelarul german Angela Merkel, potrivit CNBC.

Coaliţia guvernamentală propune comasarea alegerilor de anul viitor şi reducerea numărului de parlamentari astfel încât Camera Deputaţilor să aibă 300 de membri, iar senatul -91 de membri, respectiv să fie câte doi senatori din fiecare judeţ, câte un senator pentru fiecare sector al Capitalei şi un senator din Diaspora.