Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Protestele continuă pentru a şasea zi consecutiv

Numărul protestatarilor continuă să crească în multe oraşe din ţară. Primăria Capitalei a aprobat mitingul USL pentru joi, de la 16.00, precedat de un marş de la Arcul de Triumf la Piaţa Victoriei. Organizatorii anunţa 10.000 de participanţi, a declarat, astăzi, primarul general Sorin Oprescu.

Între timp Puterea şi opoziţia s-au întâlnit astăzi la Parlament. Premierul Emil Boc a respins ideea organizării de alegeri anticipate , idee cerută de populaţie şi opoziţie. Întâlnirea dintre liderii coaliţiei de guvernare şi cei ai USL a avut un singur rezultate concret: săptămâna viitoare va fi convocată parlamentul, într-o sesiune extraordinară pentru două zile, în 23 şi 24 ianuarie

Căpitanul vasului de croazieră Concordia, eşuat vineri în apropierea insulei italiene Giglio, Francesco Schettino, ar fi zis că motivul pentru care se află în barca de salvare într-un moment în care mii de pasageri încă se aflau pe vas este că "s-a împiedicat" şi a căzut în barcă, informează The Telegraph.

Conform publicaţiei, căpitanul vasului ar fi spus magistraţilor italieni că a ajuns în barca de salvare dintr-o întâmplare.

Judecătoarea care a decis aseară transferul în arest la domiciliu al comandantului vasului de croazieră Concordia a constatat "grave indicii privind vina" acestuia, notând că acesta nu a încercat să revină la bord în timpul operaţiunilor de evacuare, informează AFP.