Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Raiffeisen nu se retrage din România

jurnal-rfi-18h.jpg

Jurnal RFI: Raiffeisen nu se retrage din România

Banca austriacă Raiffeisen nu se retrage din România, ţine să asigure şeful subsidiarei locale a băncii austriece, Steven van Groningen.

 

Declaraţia sa făcută în această după amiază într-o conferinţă de presă vine după avertismentul dur al preşedintelui Traian Băsescu adresat astăzi băncilor austriece din România. Şeful statului le-a cerut băncilor austriece să continue  finanţarea în românia pentru că “aţi făcut profituri de miliarde”.

Preşedintele Franţei, Nicolas Sarkozy, a anunţat astăzi că Parisul şi Berlinul vor face, zilele următoare, "propuneri comune pentru modificarea tratatelor Uniunii Europene în scopul eficientizării guvernării în zona euro, informează AFP.

Nicolas Sarkozy a făcut aceste declaraţii la finalul întrevederii pe care a avut-o la Strasbourg cu cancelarul german Angela Merkel şi cu noul premier italian Mario Monti.

Agenţia de evaluare financiară Fitch a retrogradat astăzi Portugalia în categoria "junk", nerecomandată investitorilor, din cauza îndatorării ridicate şi a riscurilor mai mari pentru programul de austeritate, riscuri determinate de  înrăutăţirea perspectivelor economice, transmite Reuters.