Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Reprezentanţii Nokia, convocaţi la Palatul Victoria

Conducerea companiei Nokia se află la Palatul Victoria, pentru a discuta cu premierul Emil Boc despre decizia de închidere a fabricii de la Jucu. Grupul finlandez a anunţat că va închide fabrica de la Jucu, din judeţul Cluj iar 2.200 de angajaţi îşi vor pierde locurile de muncă.

 

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, referindu-se la situaţia de la Jucu, că este vorba despre un fenomen la care România trebuie să se aştepte, avertizând că închiderile potenţiale nu se pot referi numai la fabrica din această localitate, ci şi la alte industrii.
 
Producţia fabricii de la Jucu, pe care grupul finlandez Nokia a anunţat că o va închide, reprezintă 1,3% din PIB al României, însă valoarea adăugată creată este mult mai mică, de circa 0,25%din PIB, ca urmare a fluxului consistent de componente.
 
Parlamentul german a aprobat joi, cu o majoritate covârşitoare, modificările convenite de liderii europeni în iulie pentru extinderea atribuţiilor fondului de urgenţă al zonei euro. Acţiunile europene şi-au accelerat creşterea după votul din parlament, în timp ce preţul obligaţiunilor germane a scăzut.