Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


România îndeplineşte condiţiile legale pentru a intra în Schengen

România devine un punct de intrare sigur în spaţiul Schengen, prin măsurile luate, a declarat preşedintele Consiliului European, Herman van Rompuy, care a ţinut astăzi un discurs în Parlament.

 

Comisia Europeană anchetează contractele pe care Hidroelectrica le-a încheiat la tarife preferenţiale cu aşa numiţii băieţi deştepţi. Executivul de la Bruxelles încearcă să stabilească dacă Hidroelectrica a subvenţionat în mod indirect clienţii.

Preşedintele francez în funcţie, Nicolas Sarkozy, spune că nu va exista un acord cu extremă-dreaptă pentru următoarele alegeri. De asemenea, nu vor exista nici miniştri din partea Frontului Naţional în viitorul său Guvern, dacă va fi reales în al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale din 6 mai.

Real Madrid întâlneşte în această seară pe teren propriu echipa germană  Bayern Munchen în returul semifinalei Champions League. În tur, a fost 2-1 pentru bavarezi.

În finală s-a calificat deja Chelsea care a eliminat-o pe Barcelona. Partida Real Madrid - Bayern Munchen va fi în direct pe TVR1 de la ora 21.45.