Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Situaţie tensionată în Egipt

Jurnal de ştiri. Ediţia orei 13.00

Situaţie tensionată în Egipt - la Cairo, poliţia a folosit gaze lacrimogene împotriva manifestanţilor ostili preşedintelui Mohamed Morsi, adunaţi în piaţa Tahrir. Proteste similare au avut loc în majoritatea celor 27 de provincii egiptene.

Preşedintele Franţei Francois Hollande îi cere miliardarului indian Lakshmi Mittal, principal acţionar al grupului ArcelorMittal, să nu concedieze angajaţii de la un combinat din nordul ţării. În caz contrar, este posibilă naţionalizarea, anunţă preşedintele Hollande.

La Paris, ministrul de interne Manuel Valls a făcut publice criteriile de dobândire a dreptului de şedere în Franţa pentru imigranţii ilegali. Printre acestea, cel puţin 5 ani de prezenţă în Franţa.

Intensificarea solicitărilor de arestare preventivă în plină campanie electorală este o dovadă de rea credinţă, a declarat la RFI vice-preşedintele Camerei Deputaţilor, Eugen Nicolicea. Afirmaţia vine în ziua în care Biroul Permanent al Camerei a sesizat Comisia Juridică în cazul deputatului PSD, Ion Stan, suspectat de corupţie. Procurorii au cerut undă verde pentru arestarea deputatului.

În România, 1.500 de cadre didactice universitare şi reprezentanţi ai societăţii civile îi cer ministrului educaţiei să retragă titlul de doctor acordat lui Victor Ponta, acuzat de plagiat.

 
Jurnal RFI cu Cătălin Lenţa