Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Standard and Poor's intenţionează să reducă ratingul pentru şase ţări din zona euro

Agenţia de evaluare financiară americană Standard and Poor's intenţionează să reducă ratingul pentru şase ţări din zona euro notate cu triplu A .

 

Agenţia a plasat "sub supraveghere negativă" notele de îndatorare pe termen lung pentru 15 state din zona euro, inclusiv pe cele pe care le atribuie Germaniei, Austriei, Finlandei, Franţei, Luxemburgului şi Olandei, şase ţări notate cu "triplu A, cea mai bună notă posibilă. Franţa a criticat dur anunţul agenţiei de rating americane. Deasemenea cancelarul german Angela Merkel a declarat cu privire la decizia Standard and Poors ca " Ce face o agenţie de rating o priveşte".

Noul Guvern belgian, condus de socialistul francofon Elio Di Rupo, a depus jurământul astăzi, la capătul celei mai îndelungate crize din istoria ţării. Elio Di Rupo, în vârstă de 60 de ani, cei 12 miniştri şi şase secretari de stat au depus jurământul în faţa regelui Albert al II-lea.

Guvernul a decis, astăzi, să modifice din nou formula de calcul a taxei clawback impusă producătorilor de medicamente, printr-un sistem în care vor fi luate în calcul atât cota de piaţă a fiecărui producător, cât şi ritmul de creştere a pieţei în ansamblu, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse oficiale.