Victor Ponta a plecat în această dimineaţă spre Bruxelles

Victor Ponta a plecat în această dimineaţă spre Bruxelles, însoţit de ministrul de Externe şi de cel al Afacerilor Europene.Premierul anunţase de ieri că va participa la Consiliul European în baza mandatului dat de Parlament. Tot ieri Curtea Constituţionala a anunţat că preşedintele Traian Băsescu reprezintă România la Consiliul European de la Bruxelles.

Mediatorul internaţional Kofi Annan a propus formarea unui Guvern de tranziţie în Siria format din susţinători ai preşedintelui Bashar al-Assad şi membri ai opoziţiei, în vederea găsirii unei soluţii politice la conflictul din această ţară.

În Irak au fost convocate alegeri anticipate pe fondul unei grave crize politice care paralizează ţara de 6 luni. Occidentalii privesc cu nelinişte la evoluţia situaţiei din această ţară unde violenţele şi atentatele continuă. Ieri au fost comise trei atentate care au provocat moartea a 11 civili.

Ministrul interimar al educaţiei Liviu Pop a anunţat, la Gândul Live, că a emis un ordin intern în care a cerut modificarea baremului de corectare la proba de limba română a evaluării naţionale, astfel încât la cerinţa controversată să fie punctate atât răspunsul "subiectivă", cât şi "predicativă".