Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Viviane Reding: Grecia ar trebui să muncească mai mult

Grecia ar trebui să înceteze să mai caute ţapi ispăşitori în străinătate pentru propriile probleme şi ar trebui să muncească mai mult pentru a ieşi din actuala situaţie economică dificilă.

 

Este declaraţia făcută de comisarul european pentru Justiţie, Viviane Reding înainte de reuniunea miniştrilor de Finanţe din Uniunea Monetară care se vor întâlni azi, pentru a discuta pachetul financiar, al doilea după ce în 2010 au aprobat împrumuturi de 110 miliarde de euro pentru statul elen.

Joachim Gauck a fost ales următorul preşedinte al Germaniei. Guvernul de coaliţie german şi o mare parte a opoziţiei l-au pe Gauck, în vârstă de 72 de ani, fost pastor militant pentru drepturile omului în RDG, pentru funcţia de preşedinte al ţării. 

Sute de mii de oameni au manifestat ieri în toată Spania pentru a denunţa noua reformă a pieţii muncii adoptată acum zece zile, fără nicio concertare, de guvernul conservator condus de Mariano Rajoy. Potrivit noilor prevederi, întreprinderile în dificultate vor avea mai multă marjă de manevră ca să creeze noi locuri de muncă dar şi să facă beneficii mai repede.