Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Presa, politia si politica – Afacerea Murdoch este un Watergate britanic (Le Monde)

rupert-murdoch.jpg

Presa, politia si si politica – Afacerea Murdoch este un Watergate britanic (Le Monde)

 Operatiunea Recucerirea!” (France Soir). „Lipsa cruntă de idei în criza Euro” (Die Welt). „Adjunctul premierului britanic este "extrem de ingrijorat" de criza din zona Euro” (Frankfurter Allgemeine Zeitung). „Republicanii doresc buget echilibrat si inainteaza cu modificarea Constitutiei” (Washington Post).

Le Monde: Presa, poliţia şi şi politica – Afacerea Murdoch este un Watergate britanic. Ziarul aminteşte că şeful poliţiei metropolitane londoneze a demisionat în acest scandal, magnatul Rupert Murdoch împreună cu fiul său sunt audiaţi azi în comisia pentru massmedia a parlamentului britanic, iar premierul conservator David Cameron se vede din ce în ce mai mult în corzi.
În altă ordine de idei, socialiştii francezi sunt în focurile austerităţii. Pentru că bătrânul continent se află în criză, politicienii de stânga adoptă discursuri tipic de dreapta. Toţi posibilii candidaţi socialişti la alegerile prezidenţiale de anul viitor flutură în scrutinul primar stindardul respectării Tratatului de Stabilitate Monetară – mai pe şleau spus, ţintesc deficit bugetar de sub 3% din PIB
 

Le Figaro ne informează că în cazul acuzaţiilor de tentativă de viol împotriva lui DSK, fost şef al FMI, va depune mărturie politicianul francez, Francois Hollande. După ce DSK aproape a scăpat de acuzaţiile din New York, scriitoarea şi jurnalista franceză Tristane banon a depus plângere împotriva sa pentru o presupusă tentativă de abuz petrecută cu un deceniu în urmă. În altă ordine de idei, Le Figaro anunţă o mega revoluţie culturală în Germania: există planuri de a introduce siesta pentru angajaţii nemţi, iar titlul articolului este cât se poate de suigestiv: Ce se întâmplă când neamţul alege siesta în locul muncii? Este acesta sfârşitul culturii europene aşa cum o ştim noi?”.

France Soir decide să se dedice actualului preşedinte francez titrând Sarkozy 2012 – Operaţiunea Recucerirea!. În sfârşit, viitorul tată de la Elysee a urcat puţin în sondaje şi acum pune la punct următoarele: noul său stil, planul secret, echipa şi temele de campanie. Aflaţi mai multe în ziarul menţionat.

 
Revista Presei Europene cu Laurenţiu Diaconu-Colintineanu şi Magda Prelipceanu