Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Alianţa România Strâmbă (Jurnalul Naţional)

DUŞMANUL lui Voiculescu din USL şi ALIATUL SECRET al lui Băsescu (România Liberă) - Băsescu îl poate îngropa sau reinventa pe Ponta (Evenimentul Zilei) - Antonescu, preşedinte peste „imbecili” (Gândul)

DUŞMANUL lui Voiculescu din USL şi ALIATUL SECRET al lui Băsescu (România Liberă)

Gabriel Bejan traduce ce vrea să spună artizanul USL: “că în PNL, dar ÎN PRIMUL RÂND în PSD există oameni care sunt dispuşi să încheie o înţelegere cu Traian Băsescu (dacă nu au făcut-o deja) şi care vor avea forţa politică să poată alinia în spatele lor suficienţi senatori şi deputaţi, din toate partidele, astfel încât să treacă prin Parlament guvernul lui Traian Băsescu.

Intervenţia lui Voiculescu de luni seară poate fi interpretată ca un avertisment public lansat către liderii celor două formaţiuni pentru surprizele care ar putea apărea după data de 9 decembrie. De asemenea, poate fi interpretată şi ca începutul unei adevărate bătălii în interiorul USL pentru sabotarea în alegeri a acelor candidaţi care pot fi suspectaţi de "colaboraţionism" cu Traian Băsescu.

Cu alte cuvinte, în ciuda slăbiciunii evidente arătate de ARD şi a scorului în sondaje uriaş pe care-l are acum USL, zarurile pentru 9 decembrie sunt departe de a fi aruncate. Iar marea surpriză poate veni doar de la USL” crede Gabriel Bejan.

Băsescu îl poate îngropa sau reinventa pe Ponta (Evenimentul Zilei)

"Nu cred că scenariul celei de-a treia suspendări a lui Traian Băsescu, vehiculat de Dan Voiculescu, este doar o vorbă în vânt" - scrie Silviu Sergiu, în editorial. În opinia sa, "pentru Ponta, o nouă suspendare poate însemna compromiterea totală în Occident. La fel cum refuzul de a o declanşa poate fi o ocazie de a demonstra că atitudinea din vară a fost doar o rătăcire. O şansă de a redeveni frecventabil dincolo de graniţele României".

Antonescu, preşedinte peste „imbecili” (Gândul)

Marian Sultănoiu îl critică dur pe liderul liberal Crin Antonescu “un individ care dovedeşte o lipsă cruntă de educaţie, jignind grosolan, la tv, nu o jumătate din poporul său, ci şi doar o „masă” oarecare de oameni, pentru că nu-l agreează, nu-l înţeleg, nu-l votează, îşi pun întrebări şi caută răspunsuri, trebuie să-şi dea demisia din orice funcţie plătită din banii alegătorilor – implicit din aceea de parlamentar-chiulangiu -, fără a mai avea îndrăzneala să candideze, vreodată, pentru Cotroceni”.

Alianţa România Strâmbă (Jurnalul Naţional)

În comentariu Sorin Roşca Stănescu apreciază că victoria PDL, camuflată în ARD, atât cât va fi, va aparţine aceloraşi. Greilor partidului. Cei noi - e adevărat, numeroşi - sunt doar băieţi de mingi. Există două etaje electorale. Un etaj al celor care vor reuşi să-şi obţină mandatele, şi ei vor reprezenta între 15 şi 20 la sută din viitorul Parlament, şi etajul 2, extrem de masiv, al celor puşi pe liste doar pentru a candida. Pentru a salva, cât de cât, obrazul PDL. Ar fi ridicol şi ruşinos ca un partid care a stat atât de mult la guvernare, care a dat câţiva prim-miniştri Boc dar şi un premier cu viaţa cea mai scurtţ probabil din întreaga istorie a României, să nu fie în stare să acopere, prin oferta sa electorală, întreg terenul.

La capătul acestei mascarade, cetăţenii care, totuşi, vor fi votat cu aşa-zisa Alianţă România Dreaptă îi vor identifica şi numără pe câştigători. Pe cei care au obţinut mandate. Şi vor constata cu groază că sunt aceiaşi. Cei mai răi dintre cei mai răi. Dedicaţi unei Românii strâmbe” scrie SRS. Integral în Jurnalul Naţional.

 
Revista presei româneşti cu Magda Prelipceanu