Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Bruxellesul amână deciziile, tensiunea creşte (Ziarul Financiar)

bruxellesul-amana-deciziile-tensiunea-creste.jpg

Bruxellesul amână deciziile, tensiunea creşte

Băsescu, supărat pe liderii UE (Adevărul). Planul PSD: Campanie cu activişti de bloc, telefoane şi Facebook. (România Liberă). Regele şi România care este’” (Adevărul).

Bruxellesul amână deciziile, tensiunea creşte, titrează Ziarul Financiar. Urmează trei zile cruciale. România va fi influenţată de deciziile care vor fi luate la nivel european şi trebuie să aibă pregătit şi un plan B, pentru scenariul negativ în care liderii europeni nu ar ajunge la un acord în privinţa combaterii crizei datoriilor din zona euro. Consecinţele nefaste nu vor ocoli România, urmând să se concretizeze în prăbuşirea exporturilor şi a consumului intern, tensiuni pe pieţe şi reintrarea economiei în recesiune

Băsescu, supărat pe liderii UE. Traian Băsescu a avertizat, la Bruxelles, că nu poate accepta retragerea de bani de pe piaţa românească pentru crizele din zona euro notează Adevărul

România Liberă se ocupă de Planul PSD: Campanie cu activişti de bloc, telefoane şi Facebook.  Rrală pentru 2012. Va fi schimbat rolul României în Uniunea Europeană şi în lume, vor fi refăcute relaţiile cu Rusia şi cu vecinii săi, relaţii stricate „în mod paranoic" de actualii guvernanţi, nu vor mai fi vândute funcţii pe criteriu politic, se va tăia „de la firmele de partid şi de la investiţiile inutile" şi vor fi taxaţi îmbogăţiţii tranziţiei. Acestea vor fi doar câteva dintre mesajele pe care pesediştii le vor promova în campanie, idei prezentate de Ponta sub forma unui decalog al acţiunilor politice şi guvernamentale pe care şi le propune PSD. Până să ajungă la putere, social-democraţii vor însă să respingă orice proiect de reorganizare administrativ-teritorială şi de revizuire a Constituţiei, pe motiv că asemenea teme pot fi discutate doar „cu un nou Parlament legitimat prin vot".

Iliescu şi Năstase conduc oficial gruparea anti-Ponta din PSD Silviu Sergiu semnează editorialul Evenimentului Zilei:  “Consiliul Naţional al PSD de la sfârşitul săptămânii a oficializat existenţa a doi poli de putere în partid. Până la viitoarele alegeri, tandemul Ion Iliescu- Adrian Năstase are suficient timp să se consolideze.  Când Traian Băsescu a declarat că "Victor Ponta nu va fi niciodată prim-ministru" nu a anunţat doar că nu va semna decretul de numire, ci şi că va găsi cu uşurinţă lideri PSD, cu care să negocieze mazilirea acestuia” crede Silviu Sergiu

În Evenimentul Zilei şi despre Regele Mihai I la 90 de ani. Cele mai controversate momente ale vieţii. Biografia ultimului monarh al româniei are încă multe detalii ascunse pe care ziarul, împreună cu doi istorici de prestigiu, şi-a propus să le clarifice.

Editorialul din Adevărul este “Regele şi România „care este“. Autorul, Ovidiu Nahoi notează astfel “s-a spus că mâine, în Parlament, Regele va cere reinstaurarea monarhiei. Că va face jocul lui Iliescu, al lui Voiculescu, al lui Patriciu sau al cine ştie cui. Că-i va replica preşedintelui Băsescu. Numai smintiţii pot crede aşa ceva. Aruncaţi-vă ochii peste mesajele Regelui din aceşti 20 de ani - ca să nu ne referim la mai mult. Ele i-au cuprins pe toţi. Nu i-au pus pe unii împotriva altora. Nu a etichetat. Nu a înfierat. Nu i-a arătat cu degetul pe cei „buni" şi pe cei „răi". Adevărat este că în toată această vreme mulţi l-au transformat în pancartă, cu care, la o adică, nu s-au sfiit să le dea şi una în cap adversarilor politici. Regele a rămas însă deasupra acestor bătălii”.

Surprizele recensământului 2011.Gândul.info susţine că pe hârtie, după recensământul populaţiei, fiecare roman va fi mai bogat cu până la 18%, rata şomajului în România se va dubla, de la 4,89% în prezent la 10,15%, iar România va trebui să aibă mai puţini parlamentari. Acestea sunt doar câteva dintre consecinţele la care se aşteaptă statisticienii după efectuarea recensământului populaţiei care se desfăşoară după o nouă metodologie europeană.

În Jurnalul Naţional Profilul consumatorului român de droguri: o face de la 12 ani, e de condiţie bună, riscă să moară de inimă .

 
Revista Presei Româneşti cu Magda Prelipceanu