Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Ce mă fac fără Bac? Sfaturi pentru cei care au picat (Adevărul)

ce-ma-fac-bac-sfaturi-cei-care-au-picat-adevarul.jpg

Ce mă fac fără Bac? Sfaturi pentru cei care au picat (Adevărul)

„Feţele dezastrului: directorii şcolilor cu elevii picaţi.” (Adevărul). „Cum explică profesorii succesul şi dezastrul la Bac” (România Liberă). „Profesorii poarta cea mai mare vină pentru măcelul de la Bac (Evenimentul Zilei). „Averile ilicite, ocrotite politic” (România Liberă)

Ce mă fac fără Bac? Adevărul vine cu sfaturi pentru cei care au picat”

Jumătate dintre elevii care au dat Bacalaureatul anul acesta au picat examenul. Cine îi angajează? Agent imobiliar, manipulant marfă, secretar, vânzător sunt doar câteva dintre meseriile pentru care angajatorii nu cer diplomă de bacalaureat. Consultanţii din domeniul resurselor umane sunt sceptici în privinţa posibilităţi ca un tânăr care nu a promovat examenul de Bacalaureat să-şi găsească rapid un loc de muncă.

Adevărul publică pe prima pagină ceea ce numeşte „Feţele dezastrului: directorii şcolilor cu elevii picaţi.” 41 de şcoli din întreaga ţară au avut rata de promovabilitate la Bacalaureat zero. Profesorii dau vina pe slabă pregătire a elevilor şi pe dezinteresul părinţilor faţă de copiii lor. Unul dintre directorii şcolilor fără promovaţi a anunţat deja demisia de onoare.

Profesorii vinovaţi pentru măcelul de la Bac

„Profesorii poarta cea mai mare vina pentru “măcelul de la Bac”” titrează Evenimentul Zilei din paginile căruia un elev picat la examenul de maturitate acuza dascălii “o puneam pe profesoara de romana să facă precum foca şi făcea” sau “la geografie ne trimitea să-i cumpărăm merdenele în timp ce el făcea integrame”.

„Cum explică profesorii succesul şi dezastrul la Bac”. România Liberă atrage atenţia de la bun început ca liceele cu 100% picaţi au mulţi elevi la seral sau veniţi de la şcolile de arte şi meserii. Directorii liceelor vizate spun că este nevoie un bacalaureat diferenţiat de liceele teoretice, dat fiind nivelul de pregătire al elevilor lor şi profilul tehnologic al grupurilor şcolare. Dascălii dau vina şi pe schimbarea repetată a programei de bacalaureat şi pe „reformele fără sfârşit" din sistemul de învăţământ pentru rezultatele slabe obţinute de elevii lor.

„Averile ilicite, ocrotite politic „– mai citim în România Liberă. Ca răspuns la solicitarea preşedintelui de a fi eliminată din Constituţie prezumţia că averile au fost dobândite licit, USL a depus un proiect de lege menit să permită confiscarea extinsă. Numai că din lipsa infracţiunilor ce pot atrage confiscarea lipsesc cu desăvârşire tocmai faptele de corupţie.

"Pretenţiile" lui Sorin Oprescu

În Adevărul găsiţi „Preţul lui Sorin Oprescu pentru USL. Primarul Capitalei a solicitat zece locuri de consilieri în schimbul unei candidaturi din partea USL la alegerile din 2012. Victor Ponta şi Crin Antonescu studiază pretenţiile lui Oprescu, care i-ar asigura acestuia un grup de manevră în Primăria Capitalei.

Evenimentul Zilei publica astăzi un interviu cu adjunctul şefului misiunii diplomatice SUA la Bucureşti. Jeri Guthrie-Corn se arata dezamăgită de cinismul românilor şi spune că opoziţia ar trebui să participe la dialogul cu preşedintele Băsescu pentru a se ajunge la un consens privind modificarea Constituţiei.Demnitarul american, care-şi încheie în următoarele zile misiunea în România, susţine necesitatea reducerii imunităţii parlamentare şi modificarea articolului 44 din Constituţie în care se prevede că averile se prezumă a fi dobândite licit. Adjunctul şefului misiunii diplomatice SUA la Bucureşti mai spune că fenomenul corupţiei, pe care opoziţia îl vede doar în zona puterii, se manifestă în rândul tuturor partidelor.

Gradinar cu 1400 euro pe lună

„O firmă daneză cauta grădinari în România, pentru munca în sera, contra sumei de 1.400 euro pe lună”. Cei interesaţi trebuie să aibă obligatoriu carnet de conducere şi să fie dispuşi ca, în timp, să înveţe limba daneză. Mai multe pe Gândul.info.

Revista Presei Româneşti cu Magda Prelipceanu