Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Ce plătim în plus după aplicarea noii legi a Sănătăţii (EVZ)

sigla-smurd.jpeg

Ce plătim în plus după aplicarea noii legi a Sănătăţii

„Revoluţie la Târgu-Mureş! Peste 3.000 de oameni au cerut demisia lui Băsescu!”(Adevărul). „România învaţă să dezbată” (Ziarul Financiar). „Managerii dezastrului CNAS au făcut Legea sănătăţii”(Jurnalului Naţional). „Înţelegerea Niculae-PSD: Eu vă dau banii de campanie, voi îmi daţi statul”(România Liberă).

„Ce plătim în plus după aplicarea noii legi a Sănătăţii” ştie EVENIMENTUL ZILEI. Asigurarea actuală va putea fi completată cu una suplimentară, ce poate porni de la câţiva euro şi poate ajunge la 50 euro pe lună. Conform estimărilor experţilor în pachetul social bazal vor intra: consultaţii la medicul de familie, trimiteri către specialist pentru investigaţii, prescrierea de tratamente, eliberarea de reţete, monitorizarea sarcinii şi a lăuziei, servicii de prevenţie-consiliere privind alimentaţia. Pachetul minim garantat va acoperi investigaţii şi intervenţii chirurgicale necesare, recomandate de medic, dar pacienţii vor fi puşi pe liste de aşteptare pentru cele care nu sunt urgenţe.

„Revoluţie la Târgu-Mureş! Peste 3.000 de oameni au cerut demisia lui Băsescu!” anunţă  Adevărul. Ceea ce se anunţa a fi o manifestare paşnică la Ceasul Floral a devenit o mini-revoltă. Peste 3.000 de târgumureşeni de toate vârstele, înarmaţi cu mesaje pro-Arafat şi anti-Băsescu au traversat oraşul, cerând demisia preşedintelui României, demonstrând astfel că îl susţin necondiţionat pe dr. Raed Arafat, cel ce-a salvat mii de vieţi prin intermediul Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare. Medicul Raed Arafat, care a demisionat în 10 ianuarie din funcţia de subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a ajuns, joi, la Cluj-Napoca, unde a fost invitatul mai multor emisiuni televizate, emisiuni în cadrul cărora a dezbătut aspecte legate de sistemul de Urgenţă din România. „Prin proteste, populaţia şi-a spus cuvântul“

„România învaţă să dezbată” remarcă Sorin Paslaru, redactor şef Ziarul Financiar. “Ce lipseşte este o analiză de 200, de 300 de pagini cu cifre, evoluţii, indicatori şi măsurători a ceea ce se întâmplă cu banii din sănătate. În dezbaterea publică nu este suficient să fie o înşiruire de 200 de articole de lege în 70 de pagini, ci o analiză, ar trebui în primul rând un raport asupra modului cum se cheltuie banii.”

„Managerii dezastrului CNAS au făcut Legea sănătăţii” consideră Dan Constantin în editorialul Jurnalului Naţional. “Autorii noii legi trimit de la început 190 de milioane de euro pentru administrarea banilor. Reforma costă, dar parcă prea scump cumpărăm pielea ursului din pădurea plină cu şmecheri.”

România Liberă îşi deschide ediţia cu „Înţelegerea Niculae-PSD: Eu vă dau banii de campanie, voi îmi daţi statul”. Magnatul Ioan Niculae ar fi fost în stare să regizeze un întreg protest de stradă împotriva PSD şi a candidatului său la alegerile prezidenţiale, Mircea Geoană, dacă Ministerul Agriculturii, condus de Ilie Sârbu, nu urma să aprobe subvenţii pentru combinatele chimice pe care le controlează în timpul guvernării PSD-PDL din 2009. De altfel, procurorii îl acuză pe Niculae, că, în schimbul finanţării campaniei electorale a lui Geoană, a negociat obţinerea controlui pe numirea ministrului Economiei şi a şefilor Romgaz şi Transgaz.
„Cine arde gazul ieftin românesc?” Evenimentul Zilei face dezvăluiri. Dan Victor Alesandru (foto stânga), un om de încredere al lui Dan Voiculescu şi actual director al unei firme de-a lui Ioan Niculae, este o adevărată eminenţă cenuşie a afacerilor cu gaz în România. El deţine 30% dintr-o firmă care se ocupă cu intermedierea exportului de gaze ale gigantului rus Gazprom în România. Alesandru este cercetat, alături de Ioan Niculae şi alte 39 de persoane, în dosarul „Gazelor naturale ieftine” sub acuzaţia de complot şi subminarea economiei naţionale.

„Cum a fost agăţat Hrebenciuc în scandalul “Bani negri pentru PSD”” explică Adevărul.Viorel Hrebenciuc, Robert Negoiţă şi Sebastian Ghiţă sunt doar câţiva dintre cei care ar fi încheiat contracte cu INSOMAR pentru realizarea unor studii fictive. DNA bănuieşte că banii ar fi ajuns la PSD.

Şi pentru că mâine se împlinesc 162 de ani de la naşterea lui Eminescu, Adevărul a stat de vorbă cu actorul Ion Caramitru, directorul TNB, despre Eminescu şi întâlniri esenţiale, despre poezie şi teatru, despre cum funcţiona cenzura în perioada comunistă. Aşa aflăm că „Securitatea a anchetat felul cum recitam «Glossa»“

 

 
Revista presei Româneşti cu Magda Prelipceanu