Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Cepoi, ministrul trei în unul (România Liberă)

cepoi-vasile-mare.jpeg

sursa: medicalmanager.ro

Cazul Cepoi, mai grav decât cel al lui Botiş (Adevărul) - Caracatiţa de la Iaşi (Evenimentul Zilei) - Un  legist pentru cadavrul ANI (Gândul)

Cepoi, ministrul trei în unul (România Liberă)

Ministrul Sănătăţii este acuzat că şi-a dat  42.000 euro din fonduri UE, într-un proiect în care avea tripla calitate. Vasile Cepoi şi-ar putea pierde postul după ce ANI l-a acuzat de deturnare de fonduri europene şi conflict de interese.  Dezvăluirea vine pe fondul deciziei Bruxelles-ului de a îngheţa finanţarea proiectelor POSDRU din cauza numărului mare de fraude cu banii UE. Mii de proiecte sunt deja în pericol şi sute de mii de persoane vor fi afectate.

Cazul Cepoi, mai grav decât cel al lui Botiş (Adevărul)

Fostul ministru al Muncii, Ioan Botiş, nu a fost plătit pe proiectul acordat soţiei sale, în timp ce ministrul Cepoi a încasat personal, pe proiectul care se desfăşoară încă, peste 150.000 de lei. Vasile Cepoi a semnat personal, la 6 august 2009, un acord de parteneriat prin care Direcţia de Sănătate Publică Iaşi devenea parteneră cu Fundaţia „Amfiteatru" în proiectul european „Calitate şi performanţă în sistemul sănătăţii publice din România". Deşi acesta susţine că nu a avut putere de decizie în acest proiect, fără semnătura sa nu se putea face parteneriatul, iar fără parteneriat, Fundaţia nu putea accesa banii europeni. Mai mult, după demararea proiectului, în cadrul fundaţiei a fost angajată şi soţia ministrului, Făniţa Cepoi. Aceasta este profesoară de română şi directoare adjunctă la Liceul cu Profil Sportiv din Iaşi.

Caracatiţa de la Iaşi (Evenimentul Zilei)

Un ministru şi profesori universitari cercetaţi de DNA. Inspectorii ANI şi procurorii de la DNA au descoperit că ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi, şi câţiva profesori universitari din Iaşi sunt implicaţi în acte de coruptie . Ei fac parte dintr-un grup ce gravitează în jurul lui Relu Fenechiu, influent lider PNL. “Caracatiţa intereselor” este condusă de şeful Colegiului Medicilor, Vasile Astărăstoae şi a vizat fonduri europene, cheltuite pentru bunăstarea universitarilor din UMF Iaşi.

Un  legist pentru cadavrul ANI (Gândul)

Rodica Ciobanu observă că preşedintele Colegiului Medicilor, Vasile Astărăstoae, le neagă angajaţilor ANI competenţa de a verifica sistemul medical. “Aroganţa şefului Colegiului Medicilor are o justificare. Domnia sa este iubit: 800 de cadre medicale din Iaşi au semnat o declaraţie de susţinere când l-a luat DNA-ul în colimator, iar alegerile de rector al UMF le-a câştigat cu 70 la sută. După asemenea răsunătoare succese, ce arată subţirimea morală a intelectualităţii româneşti, este firesc ca dl Astărăstoae să nu risipească nicio flegmă pe ANI şi să se considere din altă castă. Cu atâţia „superiori” la vârful statului nu e greu de înţeles de ce acesta o duce atât de prost” conchide Rodica Ciobanu.