Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Corupţii lui Boc versus sistemul lui Iliescu. Diferenţe şi asemănări (România Liberă)

coruptii-lui-boc-versus-sistemul-lui-iliescu-diferente-asemanari.jpg

Corupţii lui Boc versus sistemul lui Iliescu. Diferenţe şi asemănări

Pentru 50.000 de euro nu mă dau jos din pat" (România Liberă). Frica de puşcărie păzeşte Economia! (Jurnalul Naţional). Mari nereguli la ministerul Elenei Udrea”( Adevărul). Moş Crăciun nu mai ţine cu şoferii” (Capital).

Editorialul Sabinei Fati din România Liberă este despre Corupţii lui Boc versus sistemul lui Iliescu. Diferenţe şi asemănări – “Prietenii lui Emil Boc de la Cluj sunt la închisoare şi au fost excluşi din partid. Vinţu şi alţi oameni protejaţi de sistemul crescut la umbra lui Iliescu sunt cercetaţi în libertate şi se laudă că pot ajunge la tabloul de comandă al justiţiei. Ion Iliescu şi Emil Boc sunt, probabil, singurii politicieni români „săraci şi cinstiţi"

Pentru 50.000 de euro nu mă dau jos din pat". România Liberă scrie despre cazul Apostu, după ce Curtea de apel Cluj şi-a motivat decizia de a-l aresta pentru corupţie pe edil. Primarul Sorin Apostu a încasat lunar spăgile prin firma de avocatură a soţiei sale şi prin firma de consultanţă a socrului sau. Procurorii au mai descoperit că partenerul primarului, omul de afaceri Calin Stoia, promitea că intervine la Guvern pentru obţinerea unor fonduri pentru asfaltări. Potrivit judecătorilor, spaga primită de primarul Clujului, Sorin Apostu, era disimulata ca plăti la firma de avocatură a soţiei sale, Monica Apostu. Plăţile se făceau lunar, imediat după ce firmă care presta diverse servicii Primăriei Cluj încasa banii pe lucrări. Când reprezentantul firmei întârzia plata către cabinetul de avocatură, era sunat de soţii Apostu.

Frica de puşcărie păzeşte Economia! De când l-au luat pe Apostu, ministrul Ariton nu mai semnează nimic dezvăluie Jurnalul Naţional. La sfârşitul săptămânii trecute, coincidenţă sau nu, fix la o zi după arestarea primarului pedelist Apostu, Ariton a semnat un ordin confidenţial prin care a delegat majoritatea atribuţiilor sale către secretarul general şi un secretar general adjunct ai ministerului

Revenim la Adevărul, ziar care detaliază Mari nereguli la ministerul Elenei Udrea. Pe o parte, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului are cea mai bună rată de absorbţie a fondurilor europene. Pe de altă parte, la MDRT se găsesc şi cele mai multe licitaţii incorecte cu bani europeni. Este vorba de 78 de contracte, din 209 verificate din cadrul Programului Operaţional Regional

Moş Crăciun nu mai ţine cu şoferii: vin scumpirile de iarnă la RCA. Deşi în ultimii ani ne-am obişnuit ca de sărbători asiguratorii să ieftinească poliţele RCA, în această iarnă am putea asista la majorări, pe fondul creşterii daunelor şi riscurilor asumate, explica revista Capital.