Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Cum 'lucra' cu şpagă şeful forţei de muncă (România Liberă)

cum-lucra-spaga-seful-fortei-munca.jpg

Cum 'lucra" cu şpagă şeful forţei de muncă

Guvernul roman, forţat de CEDO să restituie 21 de MILIARDE de EURO proprietarilor furaţi de comunişti (România Liberă). Lungul drum spre prescripţie al mărilor dosare de corupţie(România Liberă). A înviat din morţi şi a omorât doi oameni, titrează dur (Adevărul).

Cum 'lucra" cu şpaga şeful forţei de muncă. România Liberă scrie despre Silviu Bian, şef al ANOFM şi vicepreşedinte al PDL Albă, acuzat că a primit peste 100.000 de lei şi 22.000 de euro de la angajaţii Agenţiei pentru Forţa de Muncă din Braşov, în schimbul păstrării locurilor de muncă. Potrivit procurorilor Departamentului Naţional Anticorupţie, şeful Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă ar fi cerut bani de la funcţionarii structurilor judeţene pentru a le vira 25% din costul proiectelor finanţate din fonduri europene, reprezentând cofinanţarea proiectelor din fonduri proprii.

Adevărul aduce detalii din declaraţia de avere a demnitarului. Silviu Bian deţine patru terenuri, patru locuinţe, două autoturisme şi un tractor vechi de 40 de ani. În documentul amintit apar trei terenuri agricole în suprafaţă totală de peste 16.000 de metri pătraţi şi un teren extravilan. Agricultura i-a adus anul trecut venituri de 25.000 de lei.

Eurodeputatul PDL Cristian Preda a scris, duminică, pe blog, că statutul PDL n-ar trebui să ofere prezumţia de nevinovăţie membrilor care au probleme cu justiţia, scrie Adevărul.

În opinia lui Cristian Preda, şeful ANOF, Silviu Bian, prins în flagrant în timp ce primea mită, ar trebui suspendat automat din partid, dar nu se va întâmpla asta pentru că "nici statutul nu o îngăduie, nici organizaţia din care provine nu e dispusă să acţioneze cu promptitudine".

Guvernul roman, forţat de CEDO să restituie 21 de MILIARDE de EURO proprietarilor furaţi de comunişti. România Liberă reaminteşte că România mai are doar nouă luni pentru a modifica legile privind retrocedarea proprietăţilor confiscate de comunişti, potrivit unei decizii emise de Curtea Europeană a Drepturilor Omului. Ţara noastră este pe locul I în ceea ce priveşte nerespectarea dreptului de proprietate între cele 47 de ţări membre ale Consiliului Europei şi pe locul trei în clasamentul violării dreptului la un proces echitabil, după Rusia şi Ucraina, se arata într-un raport al Centrului Roman de Politici Europene

Dealtfel, România Liberă se ocupa mai pe larg astăzi de Lungul drum spre prescripţie al mărilor dosare de corupţie. Mult aşteptatele verdicte în dosarele de corupţie ale unor actuali sau foşti demnitari întârzie să apară chiar şi la cinci-şase ani de la trimiterea în judecată. Găsiţi în ziar cele mai frecvente strategii folosite pentru tergiversare - de la invocarea constituţiei, la invocarea condiţiilor meteorologice.

Accident tragic provocat de cârcotaşul Şerban Huidu. A înviat din morţi şi a omorât doi oameni, titrează dur Adevărul. Publicaţia notează că vedetă trebuie să răspundă întrebărilor procurorilor sau poliţiştilor cu privire la modul în care s-a produs tragedia de ieri. Şerban Huidu va fi audiat la spital sau la poliţie dacă va fi externat.”Viaţa e cel mai mare cârcotaş. Nu plânge, nu râde, nu uită, nu iartă” crede Grigore Cartianu, redactor şef Adevărul.

Cât costă distracţia în cel mai mare parc din Capitală, descoperiţi în Evenimentul Zilei. Terra Park a fost inaugurat ieri dimineaţă, în sectorul 6. La eveniment au participat nume sonore ale sportului românesc, dar şi sute de bucureşteni. Intrarea se face pe bază de card. Vizitatorii trebuie să îşi încarce cu puncte cardul primit la intrare, puncte ce pot fi folosite şi la restaurante şi la parcare - un punct costă un leu. Distracţiile pentru copii costă 5 puncte, cele destinate familiilor, 10 puncte, iar pentru distracţiile extreme se consumă 15 puncte. 
În cei 30.000 de metri pătraţi ai Terra Park au fost montate, pentru început, 17 echipamente de exterior şi 13 de interior.

 

 
Revista Presei Româneşti cu Magda Prelipceanu