Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Dan Valentin Fatuloiu, numit în funcţia de ataşat pe afaceri interne la Milano (Gândul)

dan-valentin-fatuloiu-numit-functia-atasat-afaceri-interne-milano.jpg

Dan Valentin Fatuloiu, numit în funcţia de ataşat pe afaceri interne la Milano

Eliminarea predării istoriei şi a geografiei în limbile minorităţilor agită spiritele în sânul Puterii” (Cotidianul). „Grevă la CFR” (Jurnalul Naţional). „Cine se mai face politest” (Adevărul). Chestorul Dan Valentin Fatuloiu, numit în funcţia de ataşat pe afaceri interne la Milano la doar şase luni după ce a fost destituit din postul de secretar de stat” (Gândul).

Cotidianul anunţă că Eliminarea predării istoriei şi a geografiei în limbile minorităţilor agită spiritele în sânul Puterii. Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat că e un semnal prost şi dacă nu va fi corectat, Coaliţia de guvernare nu va mai exista. Proiectul va intra în dezbaterea Senatului, care este for decizional în acest caz.

Grevă la CFR – aflăm din Jurnalul Naţional. Sindicaliştii de la CFR Electrificare ameninţă că întrerup activitatea, azi, pentru că nu şi-au primit salariile pe luna aprilie. Trenurile circulă normal, dar muncitorii nu vor mai interveni la deranjamente şi la mentenanţa diferitelor lucrări. Liderul sindical a subliniat că salariaţii pe care îi reprezintă au primit doar jumătate din avansul pe luna trecută, iar în perioada 16-18 mai "nu există nicio speranţă" să îşi primească lichidarea.

Cine se mai face politest – întrebabă Adevărul, după mitingul de ieri. Şi totuşi, la sediul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj, peste 50 de candidaţi au stat la rând să-şi depună dosarele de înscriere pentru şcolile de agenţi de la Campina şi de la Cluj-Napoca. Tinerii cred că, în prezent, doar în Poliţie mai pot găsi un loc de muncă sigur şi nu s-au arătat descurajaţi de faptul că, la aceeaşi oră, 200 de poliţişti protestau în Piaţa Constituţiei din Bucureşti împotriva proiectului de lege care prevede concedierea a peste 9 mii de angajaţi ai Ministerului.

Chestorul Dan Valentin Fatuloiu, numit în funcţia de ataşat pe afaceri interne la Milano la doar şase luni după ce a fost destituit din postul de secretar de stat – scrie Gândul. Fătuloiu a fost demis în urma scandalului privind mita oferită acestuia de omul de afaceri Cătălin Chelu. Chestorul ar fi acceptat noua funcţie şi urmează să plece în Italia.

În Evenimentul Zilei, despre presiunile din media. „Ziaristul Stelian Negrea a prezentat în fata CNA, înregistrări audio ale unor discuţii pe care le-a avut cu directorul general al Intact Media Group, Codruţ Seres, din care reiese că acesta îi "recomanda" ce oameni politici şi ce companii să atace sau nu. Fost senior-editor la Antena 3 şi coordonator al Departamentului Investigaţii al trustului, Negrea a denunţat şi faptul că i-au fost trasate ca principale sarcini atacarea companiei RCS&RDS şi a ministrului dezvoltării şi turismului, Elena Udrea.

În fine, Gazeta Sporturilor prezintă situaţia fotbalistului „Mihai Neşu, accidentat pe teren în urmă cu 8 zile. Cu membrele imobilizate, sportivul nu respiră singur şi îşi comunică gândurile clipind în faţa unui alfabet mânuit de soţie. Specialiştii susţin că ar putea trece  şase săptămâni de aşteptare pentru ca Neşu să-şi mişte din nou membrele după operaţie