Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Domnu’ Dragnea, mai zâmbim şi noi un pic? (Adevărul)

Băsescu mut (Gândul) - Rezerva lui Antonescu se pregăteşte să intre în teren (România Liberă) - 400 DE MILIOANE de euro sunt furaţi anual de medici şi farmacişti (Evenimentul Zilei)

Domnu’ Dragnea, mai zâmbim şi noi un pic? (Adevărul)

"Tartorul mega-fraudei electorale de la referendumul din 29 iulie pare deja prins în laţ. De fapt, a intrat singur în capcana întinsă de procurori, convins că un politician cu aşa greutate - secretar general al principalului partid de guvernământ - nu va da socoteală niciodată pentru o operaţiune de furt electoral". Grigore Cartianu se concentrează pe acţiunile Parlamentul României. Credeţi că cere "anchetarea fără milă a fraudei electorale? Da' de unde... Dragii noştri parlamentari, aparţinând majorităţii PSD-PNL-UDMR-UNPR-PC, înfiinţează o comisie care să-i ancheteze nu pe hoţi, ci pe procurorii care încearcă să prindă hoţii! Este o iniţiativă antologică, din seria celor care au transformat Parlamentul României în instituţia cea mai detestată de către poporul pe care, teoretic, îl reprezintă. Comisia Europeană, prin vocea purtătorului său de cuvânt, a sugerat ieri că noua năzbâtie parlamentară se va regăsi, probabil, în următorul Raport pe Justiţie care vizează România. Evident, ca o piatră de moară".

Băsescu mut (Gândul)

"De o lună şi jumătate, Traian Băsescu tace chitic la Cotroceni. Pentru preşedintele jucător, asta e totuna cu a nu mai fi preşedinte, ca şi cum referendumul ar fi reuşit să-l demită.... D-nii Antonescu şi Ponta în schimb, sunt ca nişte dulăi rămaşi fără urs. Latră conştiincios, îşi arată colţii, muşcă aerul,  sfârşind prin a se scărmăna unul pe celălalt. În absenţa lui Băsescu, liderii USL par fără rost pe lume. Dacă n-ar veni alegerile peste două luni, divorţul ar fi rapid şi cu strigături". Aseară T. Băsescu  a respins legea "bacului profesional". CTP vede gestul ca pe un semn că "preşedintele e mereu pregătit să se întoarcă. Fireşte, USL mai poate câştiga nişte voturi strigând "Noi am vrut să vă rezolvăm cu bacul, dar, vedeţi, nu ne lasă Băsescu!". Ceea ce nu înseamnă că "bacul profesional" nu este, în învăţământul românesc, o foaie de celofan peste o groapă".

Rezerva lui Antonescu se pregăteşte să intre în teren (România Liberă)

Rezerva e … Sorin Oprescu, primarul general!  Sondajele nu mint în acest caz, crede Gabriel Bejan. "Luaţi prin comparaţie, Sorin Oprescu joacă rolul administratorului matur care a dovedit că poate gestiona cel mai mare oraş din România (şi mai are resurse şi pentru acte de caritate) în timp ce Crin Antonescu arată ca un politician care poartă după el povara eşecului în singurul obiectiv major pe care şi l-a propus până acum: suspendarea lui Traian Băsescu. Rocada Antonescu - Oprescu pentru prezidenţiale se va face cu acceptul şi chiar sprijinul lui Victor Ponta" scrie în editorialul RL Gabriel Bejan.

Pe ce au cheltuit romii fonduri europene de 22,6 milioane de euro şi de ce mai vor încă 40 de milioane (România Liberă)

Interviu cu Ilie Dincă. Preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Romi susţine că autorităţile franceze nu au vrut să discute cu el despre  romii din Franţa  şi dă vina pe organizaţiile  din această ţară care ar menţine intenţionat acele tabere ilegale, din  avantaje financiare. Dincă a anunţat că, anul acesta, instituţia pe care o conduce a terminat şase proiecte europene privind incluziunea romilor, în valoare de 22,6 milioane de euro, iar pentru anul viitor, vrea  să acceseze  în jur de 40 milioane  de euro  din fondurile norvegiene şi elveţiene.

400 DE MILIOANE de euro sunt furaţi anual de medici şi farmacişti (Evenimentul Zilei)

Fraudarea CNAS prin reţete compensate a devenit un fenomen în ultimii ani. 12 persoane au fost reţinute, aseară, în cazul anchetei care priveşte cercetarea penală a 22 de persoane, printre care medici şi farmacişti.

Cum se întâmpla totul?

Farmacistul stabilea o legătură cu un medic specialist sau de familie. În baza înţelegerii, doctorul prescria reţete falsificate sau reale cu valoarea compensată. Reţeta ajungea la farmacistul-complice, fără ştirea pacientului. Astfel erau decontate la CNAS chiar şi medicamente expirate. Medicii primeau un comision de până la 5% din valoarea medicamentelor prescrise, iar farmaciştii obţineau un profit personal sporind artificial vânzările.


 

 
Revista presei româneşti cu Magda Prelipceanu