Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Erorile strategice care l-ar putea lăsa pe Victor Ponta fără şefia PSD (Evenimentul Zilei)

erorile-strategice-care-l-ar-putea-lasa-victor-ponta-sefia-psd.jpg

Erorile strategice care l-ar putea lăsa pe Victor Ponta fără şefia PSD

Pe ce a pus mâna UDMR: puşculiţa de 250 de milioane de euro a RA-APPS şi cheia şedinţelor de Guvern (Gândul). „Este şi eficientă castrarea pedofililor? (România Liberă). „Tricolorul pentru 1 Decembrie e produs de belgieni (Jurnalul Naţional).

Erorile strategice care l-ar putea lăsa pe Victor Ponta fără şefia PSD. Evenimentul Zilei scrie despre un raport efectuat de o instituţie "de casă" a PSD - Institutul Social Democrat Ovidiu Şincai - atrage atenţia că USL risca să nu obţină o majoritate de peste 50% în alegerile de anul viitor. Documentul, intitulat "Perspective ale anului politic 2012", susţine că "PDL nu poate câştiga alegerile, dar USL le poate pierde, pe baza propriilor erori". Printre acestea se numără, în opinia Evenimentului Zilei, duplicitatea discursului anti-corupţie, formarea prea timpurie a Uniunii Social-Liberale, la care se adauga populismul de duzină şi lipsa de proiecte alternative

Agitaţie în PSD după pierderea şefiei Senatului. Din Adevărul aflăm ca Miron Mitrea este nemulţumit că nu a fost răsplătit în timp ce Vanghelie s-a împăcat cu Ponta. Preşedintele social-democraţilor e convins că partidul nici n-a pierdut, nici n-a câştigat odată cu înlocuirea  lui Mircea Geoana din fruntea Senatului. Ponta a insistat pe teza potrivit căreia PSD oricum nu deţinea funcţia respectivă pentru că Mircea Geoana avea agenda personală.

De ce este importanta şefia Senatului, explică România Liberă: ocupantul ei devine interimar în cazul în care opoziţia reuşeşte în demersul de suspendare a lui Traian Băsescu. Apoi, deloc de neglijat, preşedintele Senatului, la fel ca omologul sau de la Camera Deputaţilor, are pârghiile necesare pentru a influenţa decisiv traseul legislativ şi soarta unui proiect de lege

Miza SGG. Pe ce a pus mâna UDMR: puşculiţa de 250 de milioane de euro a RA-APPS şi cheia şedinţelor de Guvern. Gândul scrie că numele vehiculate pentru această funcţie sunt actualul secretar general adjunct al Guvernului, Stefan Găti, şi cel al lui Deszi Attila, prefect de Hunedoara.

Pedofilia a explodat, castrarea trebuie să inhibe fenomenul. Evenimentul Zilei consideră că şansele de adoptare a legii privind castrarea chimică a pedofililor şi monitorizarea acestora prin sisteme GPS cresc proporţional cu numărul de cazuri. De altfel, legea a trecut tacit de Senat şi urmează să ajungă pe masa deputaţilor.

Este şi eficientă castrarea pedofililor? se întreabă România Liberă. Metoda poate împiedica recidivă în cazul pedofililor, dacă e însoţită şi de tratament psihologic, cred unii specialişti, bazându-se pe datele din ţările care o folosesc deja. Alţii cred însă că procedura nu elimină şi motivaţia agresiunilor şi spun că tratamentul e inuman. Castrarea pedofililor este o procedură adoptată de mai multe ţări, dar contestată de instituţiile europene

Parada de de 1 Decembrie: peste 1.500 de militari şi tehnică MApN, MAI, SRI şi SPP defilează la Arcul de Triumf, mâine dimineaţă. Drapelul naţional vă fi arborat în toate instituţiile militare din ţară, iar la bordul navelor maritime şi fluviale militare se va ridica Marele Pavoaz, informează Gândul.

Tricolorul pentru 1 Decembrie e produs de belgieni aflăm din Jurnalul Naţional. Târgu-Mureşul a fost ales în urma unui drum de trei săptămâni prin ţară, în care reprezentanţii firmei-mamă au vizitat posibilele amplasări ale viitoarei fabrici.La Târgu-Mureş aveau avantajul transportului, aeroportul fiind în spatele fabricii, ceea ce a cântărit greu în alegerea făcută. S-au îngrozit instant de birocraţia de care s-au izbit pentru construirea fabricii în parcul industrial, dar proiectul era deja demarat şi nu au mai dat înapoi.  Povestea tricolorului porneşte de la o bandă albă ca zăpada, din poliester, care se colorează treptat în albastru, apoi galben, iar, în final, în roşu. Banda de câteva zeci de metri este supravegheată cu ochi de vultur de muncitori, pentru că nici o linie în plus să nu păteze simbolul naţional. Culoarea este fixată prin serigrafie, printr-un procedeu unic în ţară, care îi dă rezistenţă în timp. Marginile sunt apoi cusute, steagurile sunt ambalate cu grijă şi trimise la distribuitori. Datorită aparatelor performanţe, sunt doar 18 angajaţi.