Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Ghiuleaua Roberta (Gândul)

Vestitorii corupţiei se întorc (România Liberă) - Justiţia din România începe să-şi arate colţii (Evenimentul Zilei) - Efectul Capatos - Boc: CNA lasă Antena în mira goală (Adevărul) - 50.000 de fani n-au fost suficienţi pentru a stopa o echipă mai bună! (Gazeta Sporturilor)

Ghiuleaua Roberta Rodica Ciobanu îşi începe comentariul din Gândul citând-o pe preşedinta Camerei Deputaţilor „Eu nu sunt o miză”, declară Roberta Anastase, negând informaţiile despre intenţia PD-L de a o înlocui din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor. Şefa Camerei este personificarea politicii discreţionare, duse de partidul de guvernământ. Din poziţia sa, a folosit toate trucurile pentru a scoate Executivul, PD-L şi colegii de partid cu probleme din situaţiile dificile, provocând, în trecut, un alt boicot al Opoziţiei şi o plângere în justiţie. Numele său este asociat, automat, cu furtul de voturi. Mereu va căra cu sine, orice ar face şi oriunde s-ar duce,   acuzaţiile de fraudă, pe care nu le-a demontat niciodată, tratându-le cu nepăsare şi suficienţă. Schimbarea din funcţie a doamnei Anastase, o pedelistă pur sânge, ar  da mai multă satisfacţie Opoziţiei decât oricare altă concesie. Şi, dacă deblocarea activităţii parlamentare nu-l interesează, sigur PD-L este  preocupat de propria-i imagine. Or doamna  Anastase nu este tocmai mândria partidului, ci – aşa cum spunea Elena Udrea despre Cabinetul Boc – mai curând o „ghiulea”.

Vestitorii corupţiei se întorc. UDMR vrea să legalizeze conflictul de interese scrie România Liberă. Deputaţii UDMR Andras Levente Mate, investigat de ANI pentru că şi-a angajat soţia la cabinetul parlamentar, şi Arpad Marton vor să scoată demnitarii din categoria funcţionarilor publici vizaţi de legea penală şi să modifice definiţia conflictului de interese astfel încât orice primar să poată da contracte pe bani publici propriilor firme. Si asta in contextul in care peste 96% din români cred că în ţara lor corupţia este o problemă majoră, iar peste 60% sunt de părere că politicienii nu fac suficient pentru combaterea corupţiei, arată rezultatele unui Eurobarometru publicat miercuri.

Justiţia din România începe să-şi arate colţii. Evenimentul Zilei: hotărârile instanţelor din ultima jumătate de an demonstrează că justiţia din România câştigă, pe zi ce trece, tot mai multă încredere în forţele proprii şi că devine conştientă de importanţa ei într-o Românie europeană. Absenţa în ultimii ani a comenzilor din partea politicului şi acţiunile tot mai închegate ale Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) produc, iată, condamnări cu executare în procese de mare corupţie.

Traian Băsescu, părăsit de încă un consilier. Valeriu Turcan a demisionat, ieri, din funcţia de purtător de cuvânt al şefului statului. Este ultima demisie dintr-un şir mai lung de demisii de la Cotroceni, provocate fie de conflicte cu preşedintele, fie de  plecări în alte funcţii. Adevărul face istoria valului de plecari.

Si tot Adevărul se ocupa despre Efectul Capatos - Boc: CNA lasă Antena în mira goală. Consiliul Naţional al Audiovizualului  va suspenda pentru 10 minute, la oră de vârf, emisia canalului Antena 1, din cauza difuzării imaginilor cu Emil Boc în pielea goală.

Ola, nu ole! Ola John. 50.000 de fani n-au fost suficienţi pentru a stopa o echipă mai bună! titreaza Gazeta Sporturilor. Mai organizaţi şi mai puternici, olandezii au controlat jocul şi l-au cîştigat graţie unei execuţii de vis a lui Ola John. Puştiul de 19 ani, convocat în premieră la 'naţionala' batavă, l-a învins cu o 'scăriţă' pe Tătăruşanu şi l-a băgat în gura patronului Becali, care l-a învinovăţit imediat după meci. Returul e joi, la Enschede.

Revista Presei Româneşti cu Magda Prelipceanu