Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Guvernul trebuie să fie tăios! Obiectivul major este restructurarea regiilor (Adevărul)

guvern-sedinta-regii-autonome.jpg

Guvernul trebuie să fie tăios! Obiectivul major este restructurarea regiilor (Adevărul)

Obiectivul major este restructurarea regiilor. Guvernul trebuie să fie tăios!” (Adevărul).  „In momentul în care vor avea persoană potrivită pentru postul de ministru al muncii, atunci o voi numi” (Gândul). Botis îi călca pe urme lui Ridzi? (România Liberă). „Guvernarea Boc în metri de autostrada” ( Gândul).

Adevărul rezumă, pe internet, declaraţiile făcute de şeful statului la TVR. „Obiectivul major este restructurarea regiilor. Guvernul trebuie să fie tăios!” Preşedintele Băsescu a vorbit şi despre una dintre îngrijorările sale, respectiv modul în care viitoarele alegeri electorale ar putea influenţa procesele de reformă începute. Guvernul va hotărî mâine dacă va menţine obiectivul aderării la Euro. Referitor la intrarea României în acest an în spaţiul Schengen, Traian Băsescu spune că nu este un obiectiv ratat, ar putea fi iulie sau septembrie.

 Gândul s-a oprit la o declaraţie anume a preşedintelui.  In momentul în care vor avea persoană potrivită pentru postul de ministru al muncii, atunci o voi numi.

 Până atunci însă, România Liberă se întreabă dacă  Botis îi călca pe urme lui Ridzi?. Ex-ministrul Muncii se poate ascunde în spatele PDL. Deşi cazul sau a intrat în atenţia DNA că urmare a sesizării Agenţiei Naţionale de Integritate, partidul nu intenţionează să ia vreo măsură împotriva fostului ministru al Muncii. Mai mult, dacă se va ajunge la o cerere de începere a urmăririi penale, sunt toate şansele că avizul Parlamentului să se „impiedice” în votul Camerei.

 „Guvernarea Boc în metri de autostrada”. Gândul a socotit că s-au făcut 62 de metri pe zi. Boc mai trebuie să stea la putere încă 35 de ani că să-şi onoreze promisiunile electorale. Pe de altă parte, Avem drumuri mai lungi, dar mai proaste ca în 2008”, arată date INS publicate de Adevărul. Acum avem 25.170 de kilometri degradaţi, cam o treime din total

 „Unde au ajuns banii UE pentru micii fermieri”. În trei ani s-au acordat finanţări totale de aproape 100 milioane de euro pentru deschiderea unor ferme la ţara. Cum au fost cheltuiţi banii şi cine au fost beneficiarii acestui program care a suscitat un interes atât de mare? România Liberă a vizitat patru ferme (alese la întâmplare) ale unor tineri care au primit bani (câte 25.000 euro) pentru a se stabili la sat. Doi dintre beneficiari lucrau în momentul depunerii cererii de finanţare în instituţii din subordinea Ministerului Agriculturii. Alţii nu erau decât paravane pentru afacerile altor persoane care nu ar fi îndeplinit condiţiile obţinerii fondurilor UE.

 Harvard University, cel mai mare proprietar de păduri din România” dezvăluie Ziarul Financiar. E vorba de 35.000 de hectare de păduri şi 2.000 de hectare de teren agricol, evaluate la peste 100 milioane de euro. Achiziţiile au început în anul 2005 şi ar putea continua în funcţie de dezvoltarea României.

 "Violenţa metodelor româneşti împotriva Europei Libere a fost unică". Ross Johnson, fost director al postului de radio între 1988 şi 2002 şi unul dintre scribii cei mai autorizaţi ai istoriei consumate în eterul Războiului Rece, relatează într-un interviu pentru Evenimentul Zilei,  povestea neromanţata din spatele unui duel unic în spaţiul comunist est-european. Cel dintre Securitate şi Europa Liberă, din arsenal nu a lipsit nimic, nici atacurile brutale, nici bombele deghizate în colete, nici măcar Carlos Şacalul, mâna de ajutor în vremuri grele a dictatorului de la Bucureşti.

 În acelaşi Evenimentul Zilei  şi despre „Cadoul Regelui Mihai la nunta Prinţului William” - cutie din piele pentru prinţ, o ramă foto dublă, pentru Kate Middleton, ambele în culorile steagului britanic. Mirii au cerut însă participanţilor la nuntă să nu facă daruri, ci să depună o sumă de bani în favoarea unor fundaţii de caritate.

Revista Presei Româneşti cu Magda Prelipceanu