Cât îl va costa pe Ponta fotografia de grup de la Bruxelles (România Liberă)

"Ponta şi Băsescu la Waterloo" (Jurnalul Nţional), "Mincinoşi, pucişti, uzurpatori" (Adevărul),  "Cine sunt şi ce au făcut cei  11 judecători care vor decide dacă premierul Victor Ponta a plagiat sau nu în teza de doctorat" (Gândul), Liviu Pop: "M-am înţeles cu Ponta să pun umărul la Educaţie" (Evenimentul Zilei).

 

Cât îl va costa pe Ponta fotografia de grup de la Bruxelles (România Liberă)

În lupta dintre preşedinte şi premier privind reprezentarea la Consiliul European de vară, premierul Ponta pare să fi ieşit victorios de vreme ce se află la Bruxelles şi conduce delegaţia României la acest summit important pentru viitorul Europei.Cu toate acestea, faptul că plecarea lui Ponta la Bruxelles s-a făcut cu preţul ignorării Constituţiei este posibil să-l coste pe liderul PSD în plan intern mai mult decât a câştigat în plan extern. Atacurile concertate asupra Curţii Constituţionale au completat seria de măsuri controversate care îi conturează actualului Guvern un profil de regim discreţionar.

Ponta şi Băsescu la Waterloo (Jurnalul Nţional)

“Preşedintele s-a prezentat ca un băiat calm, suspect de calm, care a povestit detaşat cum i s-a furat jucăria summit-ului. A fost un boicot la Ministerul de Externe, firul roşu fiind sub cheia ţinută de Marga. Cum de nu au putut "sparge" băieţii lui de la STS codul comunicării secretizate, ca să-l ajute pe şefu’?” se întreabă Dan Constantin.

Mincinoşi, pucişti, uzurpatori (Adevărul)

Redactorul şef Grigore Cartianu crede că ar trebui să se întâmple ceva: “cetăţeanul Ponta să fie dat pe mâna colegilor săi, procurorii, pentru uzurparea puterii în stat. Traian Băsescu are nu doar dreptul, ci şi datoria de a face acest lucru! Preşedintele Băsescu să nu uite că este garantul respectării Constituţiei, iar Ponta „l-a împiedicat să-şi îndeplinească îndatoririle constituţionale" şi „reprezintă România nelegitim la Consiliul European", după cum a declarat chiar şeful statului!”

Imaginea României. La Rahova (Gândul)

Cristian Tudor Popescu consideră că “ambele personaje (preşedintele şi premierul – n.red.) sunt o pacoste pentru imaginea României şi că, în clipa de faţă, imagine favorabilă României la Bruxelles face „peştele cel mare”, Adrian Năstase, băgat ras, frezat şi îmbujorat la Rahova, după câteva zvârcoliri în undiţă. Ponta admite pentru El Pais că va demisiona dacă se dovedeşte că a plagiat. Acum vreo 10 zile o ţinea sus şi tare că singura sancţiune ar fi pierderea titlului de doctor, la care oricum nu ţine, nicidecum demisia din fruntea guvernului. Dacă spune asta plagiatorul primitiv V. Ponta, pentru mine e limpede că şi-a asigurat un verdict „înţelept” din partea Comisiei de Etică.

Cine sunt şi ce au făcut cei  11 judecători care vor decide dacă premierul Victor Ponta a plagiat sau nu în teza de doctorat (Gândul)

La 10 zile după ce publicaţia Nature l-a acuzat pe Victor Ponta de plagiat, comisia care trebuie să hotărască dacă premierul a copiat în teza de doctorat nu a analizat nici un document. Potrivit legii, comisia are la dispoziţie 90 de zile pentru a spune dacă a fost sau nu plagiat. Comisia respectivă este de fapt Consiliului Naţional de Etică din care fac parte 11 profesori universitari şi a fost recompusă prin ordin de ministru pe 9 iunie. Un membru al comisiei a declarat pentru Gândul că cei 11 profesori s-au întrunit într-o singură şedintă, că preşedintele comisiei este bolnav şi că "dosarul Ponta" nu a fost analizat.

Liviu Pop: "M-am înţeles cu Ponta să pun umărul la Educaţie" (Evenimentul Zilei)

Interimatul îi expiră astăzi, dar Liviu Pop nu dă semne că va pleca. Are planuri clare şi pe termen scurt, şi pe termen lung. Spune că nu e în război cu Funeriu, ba chiar îl invită pe fostul ministru să-i dea sfaturi.

 
Revista Presei Româneşti cu Magda Prelipceanu