Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Înapoi pe stadion sau de ce dispreţuim Vestul (România Liberă)

Strategia USL: Gigi Becali şi stadionul (Adevărul) - „Noi”, USL, călare pe Europa (Gândul) - MITING USL pe Arena Naţională: 70.000 de oameni prezenţi la lansarea candidaţilor (Jurnalul Naţional) -Spiritul Bruxelles-ului vs. miting USL marca Goebbels (Evenimentul Zilei)

Înapoi pe stadion sau de ce dispreţuim Vestul (România Liberă)

“Tacticienii Uniunii Social Liberale s-au gândit că dacă vor suprapune marele spectacol de la Stadionul Naţional peste Congresul Partidului Popular European, la care participa 16 şefi de stat sau de guvern din Uniunea Europeană, vor reuşi să camufleze prezenţa lor găzduită de PDL. Incapacitatea liderilor USL de a suporta sprijinul explicit acordat democrat-liberalilor români de cei mai influenţi politicieni occidentali şi inabilitatea lui Crin Antonescu şi Victor Ponta de a converti acest sprijin, într-unul pentru România sugerează că socialiştii şi liberalii români mizează pe o politică de distanţare de Uniunea Europeană” crede Sabina Fati.

Strategia USL: Gigi Becali şi stadionul (Adevărul)

“Lansarea candidaţilor USL în acelaşi timp cu desfăşurarea congresului PPE face parte din aceeaşi tactică a disperării” scrie Emilian Isailă.  În opinia sa, “oricât de pricinos ai fi, e greu să nu iei în seamă faptul că cei mai influenţi doi oameni din Europa ţin discursuri la Palatul Parlamentului, e vorba de Angela Merkel, cancelarul german şi Manuel Barroso, şeful Comisiei Europene”.

„Noi”, USL, călare pe Europa (Gândul)

Marian Sultănoiu constată si el că că, pe de-o parte, “suntem „NOI” poporul, înghesuit de organizatori, ca vitele, pe stadioane, într-o osana a „demonstraţiei de forţă”; „NOI”, poporul, ca un element de propulsie a interesului statului, corolat în strigătura ineptă: „nu ne vindem ţara - doar o tăiem şi o dăm la fier vechi -, iar Europa să stea la ea acasă; „NOI”, poporul, care răcnim, care conjurăm, care pretindem din tribune să fim respectaţi, uitând că respectul se capătă, nu se pretinde.
Dincolo, de partea cealaltă, este „EA”, Europa, Occidentul – strâmb, nedrept, jnapan, părtinitor – dezvoltând în capul nostru, sub bagheta liderilor „stângii” – căci de PNL nu mai putem vorbi decât ca despre o „săgeată” a social-democraţilor, la dreapta - infinita teorie a conspiraţiei.

De ziua sărăciei, în care am ajuns primii între ei, nu cuvântările găunoase, stupid-naţionaliste şi lipsite de perspectivă alină foame naţiei, ci doar o guvernare inteligentă, de sorginte europeană.  

MITING USL pe Arena Naţională: 70.000 de oameni prezenţi la lansarea candidaţilor (Jurnalul Naţional)

USL e suficient de puternică pentru a conduce România spre bine, a spus ieri Crin Antonescu la miting.

Anul 2012 este nu doar anul victoriei. Este anul în care trebuie să facem dreptate până la capăt. Am promis să scăpăm de Băsescu şi de Boc şi ne ţinem de cuvânt, a punctat Victor Ponta.

Cei doi lideri ai USL au coborât din tribunele Arenei Naţionale pe scena amplasată pe gazon în acordurile imnului USL, melodia Thunderstruck, a rockerilor de la AC/DC. Imediat după ce Victor Ponta şi Crin Antonescu au ajuns pe scenă, registrul s-a schimbat odată cu intonarea imnului naţional, de către Andra. În JN găsiţi discursurile susţinute de liderii USL.

Spiritul Bruxelles-ului vs. miting USL marca Goebbels (Evenimentul Zilei)

Mai multe elementele simbolice caracteristice întrunirilor simpatizanţilor lui Hitler s-au regăsit şi pe Naţional Arena.

Evenimentul a avut loc pe un stadion, participanţii au fost aduşi cu arcanul, în perfectă ordine şi s-au manifestat în deplină disciplină. Celebrul salut al Fuhrer-ului, preluat de Crin Antonescu, nu a lipsit din peisaj. Discursurile liderilor USL au folosit cuvinte tari, precum „hoţi” sau „avuţia românilor”, şi au avut accente naţionaliste, în primul rând în plan economic.

La intrarea în stadion, un participant la miting i-a spus preşedintelui PNL: „Domnu’ Antonescu, dacă vreţi să fiţi preşedinte, nu mai lipsiţi de la şedinţele parlamentare”.

 
Revista presei româneşti cu Magda Prelipceanu