Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


PDL joacă alba-neagra cu alegerile din 2012 (România Liberă)

Comasare pentru liniştea PDL (Adevărul). Candidatura lui Ioan Rus, surpriza lui Ponta pentru PNL (Evenimentul Zilei). CEO la stat, recrutat pe un comision record de 250.000 (Ziarul Financiar). Cu cât se scumpeşte sănătatea (România Liberă).

PDL joacă alba-neagra cu alegerile din 2012. România Liberă notează că proiectul privind comasarea alegerilor locale şi parlamentare contravine nu doar solicitărilor preşedintelui, ci şi deciziilor luate în coaliţie, în noiembrie.

 „Comasare pentru liniştea PDL. Iniţiativa Ministerului Administraţiei şi Internelor, condus de vicepreşedintele PDL Traian Igas, de comasare a alegerilor locale şi parlamentare, este pusă de analiştii politici chestionaţi de Adevărul pe seama "panicii" ce i-a cuprins pe democrat-liberali, speriaţi de posibilitatea pierderii alegerilor. MAI propune ca alegerile pentru autorităţile administraţiei publice locale să se desfăşoare simultan cu alegerile pentru Camera Deputaţilor şi Senat, la o dată ce va fi stabilită prin hotărâre a Guvernului. Potrivit MAI, organizarea simultană ar reduce cheltuielile la jumătate, respectiv de la 43 de milioane de euro, la aproximativ 22 de milioane de euro.

“Cine umblă la alegeri, umblă la esenţa democraţiei” Adrian Cercelescu scrie în Jurnalul Naţional despre ceea ce el numeşte Impactul negativ al românilor asupra Statului”. “În ziua în care preşedintele Senatului o s-o ţină pe genunchi pe preşedinta Camerei, Boc ne va explica în termeni macroeconomici că ţara a economisit un scaun, un microfon şi juma de metru de masă – banii urmând să fie dirijaţi spre investiţii.”

Candidatura lui Ioan Rus, surpriza lui Ponta pentru PNL, titrează Evenimentul Zilei Cercetările PSD arata că opoziţia poate câştiga în capitala Transilvaniei pe mâna lui Ioan Rus, dar e nevoie ca liberalii să cedeze poziţia de candidat obţinută la negocierile din USL. Listele de candidaţi USL, bătute în cuie de Crin Antonescu şi Victor Ponta în septembrie, ar putea fi renegociateCei care ar putea avea o problemă sunt liberalii. La negocieri, judeţul Cluj a fost cedat de Ponta PNL-ului, care urma să desemneze candidaţii atât la primăria municipiului Cluj-Napoca, cât şi la preşedinţia Consiliului Judeţean

CEO la stat, recrutat pe un comision record de 250.000 . Din Ziarul Financiar aflăm ca suma este de cel puţin zece ori mai mare decât tariful încasat de un head-hunter care plasează un manager pe poziţia de CEO într-o multinaţională locală.Statul va plăti un sfert de milion de euro head-hunterului care va găsi şeful potrivit pentru Hidroelectrica, cel mai valoros activ din portofoliul Ministerului Economiei, evaluat la 3,49 mld. euro. comision-record.

Cu cât se scumpeşte sănătatea. România Liberă a încercat să răspundă la principalele întrebări legate de introducerea coplăţii în sistemul medical. Potrivit noilor prevederi legale, dacă veţi avea ghinionul să vă îmbolnăviţi des, aţi putea cotiza la sănătate cu până la echivalentul unui salariu pe an.

Coplata nu ajunge în salariile medicilor, informează Adevărul. Practic, de la simpla consultaţie cerută medicului de familie şi până la investigaţiile complicate făcute în spital înaintea unei operaţii, toate aceste servicii vor fi plătite suplimentar de către pacienţi. La această oră nu se ştie exact care sunt serviciile medicale pentru care va exista coplata, care este valoarea acesteia şi de când va intra ea în vigoare, pentru că ele vor fi stabilite prin alte acte normative

Milionul norvegian pentru bătrânii din România. Un program susţinut de Guvernul Norvegiei acorda susţinere medicală şi socială pentru 1.300 de bătrâni din opt comune din Moldova. Citiţi mai multe în România Liberă

 

 
Revista Presei Româneşti cu Magda Prelipceanu