Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Plăcintă de la stat pentru doamna senator (Adevărul)

placinta-stat-doamna-senator-adevarul.jpg

„Plăcintă de la stat pentru doamna senator” (Adevărul)

„Pistolul crizei elene, la tâmpla României” (Evenimentul Zilei). „Udrea îi dă bani direct lui Bute pentru frunză” (Jurnalul Naţional).  „Cum am trăi dacă România nu s-ar mai împrumuta deloc?” (România Liberă).

„Plăcintă de la stat pentru doamna senator” (Adevărul)

Aproape toate bursele şi cursurile Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Vrancea sunt găzduite, pe bani publici, în spaţiile deţinute de senatorul Sorina Plăcintă.

Senatorul PDL Sorina Plăcintă face afaceri chiar cu fosta directoare a firmelor sale, cea care din 2009 se află la conducerea Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă. Funcţia pe care o ocupă Iozefina Iaru a venit ca o răsplată din partea Sorinei Plăcintă imediat ce aceasta a ajuns în Parlament.

 

„Pistolul crizei elene, la tâmpla României” (Evenimentul Zilei)

Consecinţele unui răspuns negativ al grecilor la referendum asupra pieţei locale vor fi resimţite puternic, iar euro s-ar putea apropia de 5 lei.

Anunţul făcut de premierul Greciei privind organizarea unui referendum în decembrie, în care va fi decisă sau nu adoptarea planului de la Bruxelles privind măsurile de austeritate şi ştergerea datoriilor, a pus iar pe jar pieţele financiare. După luni de zile în care liderii europeni au negociat şi renegociat acordul privind modul în care trebuie ajutată Atena, Papandreou vine şi, cu un simplu anunţ, pune sub semnul îndoielii cam... totul!


„Udrea îi dă bani direct lui Bute pentru frunză” (Jurnalul Naţional)

Firma lui Bute, care face transporturi terestre de călători, face publicitate brandului turistic al României

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, sub semnătura Elenei Udrea, va da bani pentru promovarea brandului turistic al României în timpul meciului susţinut sâmbăta viitoare de Lucian Bute în Canada.
De data aceasta banii vor ajunge direct la firma lui Lucian Bute, invitată de MDRT să depună ofertă.

“Prin prezenta vă rugăm să participaţi în calitate de ofertant la şedinţa de negociere pentru atribuirea contractului de servicii de promovare a României ca destinaţie turistică şi a brandului turistic naţional, pe plan internaţional, cu prilejul meciului pentru titlul mondial WBC (World Boxing Council) dintre Lucian Bute şi Glen Johnson care va avea loc pe 5 noiembrie 2011 în Quebec”, se menţionează în Invitaţia de participare.

 

„Cum am trăi dacă România nu s-ar mai împrumuta deloc?” (România Liberă)

România ar putea ajunge să adopte principiul „bugetului echilibrat" chiar din 2013. Ţări ca Spania sau Italia au făcut-o deja.

România ar putea avea, chiar din 2013, un buget echilibrat, ceea ce înseamnă un deficit bugetar foarte apropiat de zero sau chiar un excedent. Primul pas este deficitul bugetar ambiţios pentru anul viitor, care se va situa chiar sub limita „tradiţională" impusă prin Tratatul de la Maastricht: 3% din PIB.

Revista Presei Româneşti cu Laurenţiu Diaconu-Colintineanu