Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Pregătiţi-vă să plătiţi anul viitor pentru toate subvenţiile, reducerile şi amânările care vi se dau acum, în campanie electorală (Ziarul Financiar)

Vicepreşedintele CSM: Există tendinţe politice „rafinate" de subordonare a Parchetelor (România Liberă) - Ce averi au candidaţii la funcţia de Procuror General al României şi şef al DNA (Jurnalul Naţional) - Vai, ce infamie: rocada Kövesi - Morar! (Adevărul) - Primarul Uranus (Gândul) - Domnul Zero. Claudiu Săftoiu a adus TVR la audienţe sub 0,5% (Evenimentul Zilei)

 

Vicepreşedintele CSM: Există tendinţe politice „rafinate" de subordonare a Parchetelor (România Liberă)

Interviu cu Oana Hăineală Schmidt, vicepreşedintele Consiliului Superior al Magistraturii. Ea sugerează că există anumite tendinţe politice pentru subordonarea Justiţiei şi că în acest sens metodele vor fi mai „rafinate" şi mai „complexe". Hăineală îl citează pe fostul judecător al Curţii Constituţionale, Viorel Mihai Ciobanu, un apropiat al anumitor grupuri din USL, care ar fi făcut recent într-o revistă de specialitate „o pledoarie ce duce la ideea subordonării parchetelor faţă de Executiv".

Ce averi au candidaţii la funcţia de Procuror General al României şi şef al DNA (Jurnalul Naţional)

Candidatii la functiile de Procuror General al Romaniei si procuror-sef al DNA se intrec si in averile pe care le-au acumulat de-a lungul anilor de activitate. Aproape toţi cei 11 procurori au terenuri sau venituri lunare de 6.000 euro.

Vai, ce infamie: rocada Kövesi - Morar! (Adevărul)

Comisia Europeană îi nominalizează constant pe cei doi procurori la „bile albe" în dreptul României reaminteşte Grigore Cartianu. Şi totuşi, în România, posibila rocada Kövesi – Morar este prezentată însă de cei doi co-preşedinţi ai USL, dar şi de o parte a presei ca o “nelegiuire fără seamăn. În realitate, ar fi un semn de normalitate. Doi profesionişti care au performat - cum se zice prin multinaţionale - ar fi încurajaţi să-şi continue treaba. Sigur că mai sunt şi alţi procurori buni, cum zice Ponta. Sigur că există şi alţi magistraţi capabili, cum ne asigură Antonescu. Dar de ce să faci experimente? Un regizor înţelept ar înlocui un actor care umple sala cu altul care ar putea umple sala? În fond, nici măcar nu e vorba de politică. E vorba de performanţă. Restul e tocşou. Şi, desigur, propagandă”.

Pregătiţi-vă să plătiţi anul viitor pentru toate subvenţiile, reducerile şi amânările care vi se dau acum, în campanie electorală. Nu există masă pe gratis pentru populaţie şi companii (Ziarul Financiar)

Directorul editorial ZF, Cristian Hostiuc, consideră că “deciziile catastrofale ale celor aflaţi la putere din 2008 şi 2009, toate luate numai cu gândul la alegeri şi la ce spune votantul, le-am plătit cu vârf şi îndesat în 2010, 2011 şi 2012. Premierul Ponta face aceleaşi greşeli pe care le vom plăti cu toţii după alegerile parlamentare de la finalul acestui an. Atunci noul guvern va lua în primire gestiunea unei economii care are nevoie de finanţare de aproape 60 de miliarde de euro atât pentru stat, cât şi pentru sectorul privat. În condiţiile în care banii nu mai intră în România din varii motive”. Integral în ZF.

Primarul Uranus (Gândul)

“Jandarmii au intervenit şi, în doi timpi şi trei mişcări, au săltat, aruncat în dube şi dus la secţie 23 de inşi, care, ţinându-se de mâini, voiau să împiedice progresul. Adică intenţionau să formeze un lanţ uman în jurul Halei Matache, o ruină de patrimoniu ce stă în calea magistralei Uranus. Marele bulevard va străbate opt zone protejate, va afecta 14 clădiri istorice şi 73 de patrimoniu, în total 85 vor fi puse la pământ, spun reprezentanţii ONG-urilor, iar demolarea lor a început deja. Clădiri de oţel şi sticlă de 70-80 de metri vor străjui impozanta arteră, pe care şiruri unduitoare de maşini vor tăia Capitala în 20 de minute, concentraţia de praf în zonă va creşte de trei ori, cea de benzen de 10 ori, temperatura, vara, va urca cu câteva grade, dar mulţi oameni vor face bani din terenuri, construcţii, parcări, asfalt, borduri şi şpagă, căci şi ei se sacrifică pentru progres…Bucureştenii au posibilitatea să lupte, să plece ori să îndure şi să poarte mască” crede Rodica Ciobanu.

Domnul Zero. Claudiu Săftoiu a adus TVR la audienţe sub 0,5% (Evenimentul Zilei)

Ore întregi canalele TVR nu au niciun telespectator. Nici emisiunile în reluare nu par să intereseze. Doar fotbalul mai salvează audienţa la TVR 1. Şi asta, în timp ce directorul TVR, Claudiu Elwis Săftoiu se laudă că postul public de televiziune a economisit, de la desemnarea sa în fruntea TVR, trei milioane de euro în fiecare lună. Ieri, Claudiu Săftoiu a chemat jandarmii şi i-a pus să asigure paza camerei unde se vor face evaluările angajaţilor în vederea disponibilizărilor. Cea mai importantă comisie implicată în evaluarea jurnaliştilor din televiziunea publică este dominată de oamenii USL. Evaluatorii externi vor fi plătiţi dintr-un buget de 75.000 de euro.

 

 

 

 

 
Revista presei româneşti cu Magda Prelipceanu