Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Prigoană la Primărie. Tratat despre toate ratările PDL (România Liberă)

100 de minciuni sau promisiuni neonorate ale lui Sorin Oprescu (Evenimentul Zilei) - Premierul, umăr la umăr cu Ponta şi cu Antonescu (Adevărul) - Chevron a anunţat sistarea explorării gazelor de şist în România pe parcursul acestui an (Jurnalul Naţional) - "Jacuzzi-ul moţesc", mai scump decât all inclusive-ul bulgăresc (Gândul)

 

Lumea OTV se varsă în politică. În condiţiile în care Partidul Poporului Dan Diaconescu a ajuns pe locul 2 în intenţiile de vot ale românilor, România Liberă a vrut să ştie Cine sunt oamenii lui DD. Pe mâna cărei hidre riscă să încapă România. Ziarul a aflat astfel că  e vorba despre afacerişti dubioşi, funcţionari necinstiţi, traseişti politici sau amanţi celebri.

Prigoană la Primărie. Tratat despre toate ratările PDL. În editorialul României Libere Laurenţiu Mihu crede că atunci când titanii pe care se bizuie USL şi PDL să zguduie electoratul sunt Sorin Oprescu şi Silviu Prigoană, înseamnă fie că poporul îşi merită soarta, fie că partidele s-au rupt definitiv de realitate. Ce poate aduce nou Silviu Prigoană într-o administraţie bucureşteană contorsionată sub greutatea intereselor subterane, în condiţiile în care anul trecut a respins furios ideea de a opta între politică şi afacerile cu statul? Oprescu însuşi trebuie rapid să plece, dar ce-l recomandă pe Prigoană drept o soluţie mai bună? 

100 de minciuni sau promisiuni neonorate ale lui Sorin Oprescu, le trece în revistă, într-un interviu pentru Evenimentul Zilei Nicuşor Dan, preşedintele asociaţiei Salvaţi Bucureştiul si candidat independent la primaria Capitalei. El a lăsat un salariu mare, în Franţa, unde îşi luase doctoratul în matematică pentru nişte idealuri. Deocamdată legate de Bucureşti.

Premierul, umăr la umăr cu Ponta şi cu Antonescu. De când s-a instalat la Palatul Victoria, noul premier are o cotă de încredere comparabilă cu a liderilor Opoziţiei, potrivit barometrului Adevărul, realizat de IMAS, pe luna martie. Liderul PSD, Victor Ponta, este cotat cu 25,9% în timp ce Mihai Răzvan Ungureanu are 25%, iar liderul liberal, Crin Antonescu - 24,6%. Mihai Răzvan Ungureanu este primul personaj din tabăra PDL  aflat în topul încrederii după mai 2010, când guvernanţii au tăiat salariile şi au crescut TVA. Fără un astfel de „balast" în spate, Ungureanu se bucură încă de un cec în alb.

Doi miniştri ai cabinetului Ungureanu au acordat interviuri presei de astăzi …

Ministrul transporturilor şi infrastructurii Alexandru Nazare (31 de ani), care ocupă această funcţie de aproape două luni, spune într-un interviu pentru Ziarul Financiar că miliardele de euro cheltuite în ultimii ani pentru infrastructură, în special cea rutieră, nu au avut rezultate vizibile din cauza lipsei unei planificări şi a unei prioritizări adecvate.

Privatizarile din energie, instituirea managementului privat, precum si celelalte procese derulate de autoritati in vederea dezvoltarii economiei reprezinta prioritatile actuale ale Guvernului Ungureanu, a declarat, intr-un interviu pentru ziarul Bursa, ministrul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, Lucian Bode.

Chevron a anunţat sistarea explorării gazelor de şist în România pe parcursul acestui an, scrie Jurnalul Naţional în ediţia electronică. De asemenea, Chevron a anunţat că nu are nimic împotriva desecretizării contractului cu privire la exploatarea gazelor de şist. 

"Jacuzzi-ul moţesc", mai scump decât all inclusive-ul bulgăresc. Gândul rezumă ofertele de Paşte 2012. Concluzia evidentă este că şi în acest an, pentru minivacanţa de Paşte, ofertele pentru pachete turistice în străinătate au preţuri mai avantajoase decât cele scoase la bătaie în staţiunile din România. Iată un exemplu - la un hotel de cinci stele din Mamaia un turist va plăti 80 de euro pe noapte, în timp ce în Bulgaria, la Nisipurile de Aur, un loc într-o cameră dublă, în regim all inclusive, într-un hotel de cinci stele, costă 99 euro pentru trei nopţi.

 
Revista presei româneşti cu Magda Prelipceanu