Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Referendumul, Rus şi harababura din stat (Jurnalul Naţional)

5136061-mediafax-foto-raul-stef.jpg

Foto: mediafax via gandul.info

Încă 40 de zile de balamuc (Gândul) - Mesajul USL: transformăm România în ţară bananieră, dar nu ne oprim (Evenimentul Zilei) - Vocea lui Rus şi Vocea Rusiei (Adevărul)

 

Referendumul, Rus şi harababura din stat (Jurnalul Naţional)

“Majoritatea politică şi parlamentară a dat dovadă de un diletantism incredibil” scrie Petru Calapodescu. “Buimăceala s-a manifestat de la bun început, prin anunţarea de către ministrul de interne Ioan Rus a listelor de alegători, care ar fi cuprins peste 18 milioane de persoane, cifră aberantă, umflată cu peste 2 milioane. Scuza lui Rus (dar şi a lui Victor Paul Dobre şi a celorlaţi mulţi, foarte mulţi demnitari care taie frunză la câini prin MAI), cum că listele, moştenite de la pedeliştii Blaga şi Igaş, trebuia să fi fost actualizate până la 31 martie de fostul guvern nu rezistă. Rus trebuia să prevină USL (în primul rând pe Ponta) că referendumul ar fi fost oportun să fie amânat şi să fi procedat, el însuşi, la actualizarea în prealabil a listelor. Cât priveşte gâlceava sterilă privind indicatorii demografici, să tastăm www.presidency.ro şi să cităm: "În ultimii 20 de ani, populaţia României s-a redus permanent", iar perspectivele sunt sumbre. Citatul aparţine lui Traian Băsescu şi face parte din mesajul rostit în 2009, la lansarea Raportului Comisiei Prezidenţiale pentru Analiza Riscurilor Sociale şi Demografice din România. Q.e.d”.

Încă 40 de zile de balamuc (Gândul)

“Amânarea verdictului CCR nu este o bucurie pentru nimeni. Majoritatea românilor care plătesc rate s-au luat probabil cu mâinile de cap.  Dacă ar avea un strop de orgoliu şi de demnitate, dl. Rus şi-ar da demisia” apreciază Florin Negruţiu. Jurnalistul atrage atenţia asupra spuselor judecătoarei Aspazia Cojocaru, şi anume că referendumul ar trebui anulat pentru că s-au utilizat date false. “Declaraţia trebuie luată în serios şi trage un semnal asupra deciziei din 12 septembrie: dacă Guvernul scade pragul, poate CCR să decidă că meciul nu s-a desfăşurat corect şi că regulile de start nu mai sunt valabile la final? Şi dacă va constata asta, vom avea un nou referendum?”

Mesajul USL: transformăm România în ţară bananieră, dar nu ne oprim (Evenimentul Zilei)

Gabriel Gachi crede că “indecizia CCR exprimă blocajul politic, care atinge astfel paroxismul. USL ştia de duminică noapte că judecătorii Curţii nu vor ajunge la un rezultat, pentru că validarea referendumului trebuia luată cu două treimi. Din cei nouă judecători ai Curţii, patru sunt consideraţi ai PDL, patru ai USL şi unul e de la UDMR. O decizie 6 la 3 era aproape imposibilă. Amânarea unei decizii până pe 12 septembrie este o răzbunare a majorităţii din CCR împotriva celui care n-a vrut să se hotărască. Celui de-al şaselea i s-a dat un răgaz să reflecte o lună şi ceva, văzând ce dezastru social se va produce în ţară şi să accepte înclinarea balanţei. Crin Antonescu şi întreg USL rămân călare pe situaţie”.

Vocea lui Rus şi Vocea Rusiei (Adevărul)

Pentru Grigore Cartianu “catastrofa democraţiei româneşti este un eşec al întregii Europe, incapabilă să dejoace planurile puciştilor de la Bucureşti şi să ţină piept influenţei agresive a unui mare imperiu de la Răsărit: Rusia post-sovietică. Pentru „ziariştii" de la Vocea Rusiei, îndepărtarea lui Traian Băsescu din fruntea statului român pare să fi devenit un obiectiv major. Coincidenţă: aceeaşi înverşunare, cu acelaşi obiectiv, o arată şi puciştii din troika Antonescu-Ponta-Voiculescu! Şi nu doar pentru că în guvern se află un ministru cu numele de Rus. În fond, ce a făcut acesta? Negând joi un document oficial pe care-l emisese atât miercuri, cât şi în săptămâna dinaintea referendumului (cel care confirma că numărul de alegători români este de 18.292.514), a complicat decizia Curţii Constituţionale, punând astfel umărul la desăvârşirea loviturii de stat. Vocea lui Rus şi Vocea Rusiei - e şi asta o coincidenţă...”

Revista presei româneşti cu Magda Prelipceanu