Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Şah la Rege (România Liberă)

regele-mihai-poza-buna.jpg

Regele Mihai I de România

Peste 62% din averea Casei Regale îi revine Prinţului Paul (Bursa) - Politica haznalei  (Evenimentul Zilei) - Ce acoperă goliciunea lui Boc (Adevărul) - Poveştile triste din camera 201. Divortati de Valentine's Day (România Liberă)

Şah la Rege. România Liberă scrie despre decizia Curţii Supreme de Justiţie.  Prinţul Paul a fost recunoscut drept moştenitor al familiei regale, iar tatăl său, Carol Mircea, ca fiu al regelui Carol al II-lea. Miza procesului de 21 de ani a fost dublă: Paul se poate considera cap al Casei Regale şi poate revendica o avere uriaşă. Fiul lui, rezultat din căsătoria cu Lia, poate prelua conducerea Casei Regale în dauna Principesei Margareta, fiica Regelui Mihai.

Peste 62% din averea Casei Regale ii revine Prinţului Paul, aflăm din Bursa.  Printului Paul ii revine 62,5% din averea pe care Casa Regala o are in Romania - estimata la 180 milioane euro, in 2010 -, la fel cum i-a revenit aceeasi proportie din averea detinuta de Casa Regala in alte tari in momentul in care Printul Carol Mircea a primit aceasta recunoastere in statele respective.

Evenimentul Zilei deplânge politica haznalei. Silviu Sergiu semnează editorialul. Cum ar fi arătat "Revoluţia bunului simţ", dacă, în 2009, Crin Antonescu ar fi fost ales preşedintele României? Nu reuşesc să scap de întrebarea asta de când am auzit că prezidenţiabilul USL a "analizat" posteriorul lui Emil Boc, într-un "show scabros" difuzat de Antena 1. Dintre toţi preşedinţii liberali, Crin Antonescu dovedeşte că este singurul lipsit de ştaif. De luni seară orice comparaţie cu Brătienii este o insultă

Filmuleţul de vestiar cu Emil Boc îi asigură fostului premier o retragere din scenă, în mod paradoxal, onorabilă consideră în paginile Adevărul Ion M Ioniţă. El însă scoate în evidenţă ce acoperă goliciunea lui Boc conducatorii României au decis să construiască autostrăzi la preţuri pe kilometru de patru ori mai mari decât în Germania. Au reuşit să facă din grânarul Europei un mare importator de produse alimentare. În 2011, cel mai bun an agricol al României, importurile de alimente au atins un maxim istoric de aproape patru miliarde de euro. au semnat un contract de un miliard de euro pentru deszăpezire, cu clauza ca banii să fie plătiţi cu prioritate în iernile în care nu ninge. În iernile în care ninge, deszăpezeşte pe gratis armata pentru că firmele contractante oricum nu au utilajele specifice pentru deszăpezire. 

De ce nu ţine explicaţia iernii grele de pe drumurile naţionale explică România Liberă. Compania de Drumuri a tăiat în septembrie 2011 repartiţiile de sare pentru această iarnă pe 6 din cele 7 direcţii regionale astfel că s-au împrăştiat zero tone sare pe 13.000 kilometri de drumuri.

Şi tot în România Liberă descoperiţi poveştile triste din camera 201. Divortati de Valentine's Day. Dupa ce si-au jurat dragoste in urma cu ani buni, ieri, de Valentine's Day, cateva cupluri de bucuresteni s-au dus la judecatorie ca sa divorteze. In alte tari, precum Rusia, cuplurile nu se pot desparti pe 14 februarie, acest lucru fiind interzis prin lege. În România, din patru căsătorii încheiate, una se termina în divorţ. Situaţia este cu mult mai gravă decât în urmă cu două decenii, când rareori se ajungea la despărţire. 

 
Revista Presei Româneşti cu Magda Prelipceanu