Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Salvarea Europei cu plata în tranşe (Adevărul)

salvarea-europei-plata-transe-adevarul.jpg

Salvarea Europei cu plata în tranşe

Europa răsuflă uşurată după salvarea Greciei. Pentru cât timp? (Evenimentul Zilei). Europa reînvie, dar România tot se întreabă cum să ţină banii băncilor străine în ţară” (Ziarul Financiar). Ce se schimbă în România după falimentul Greciei” (România Liberă). Lista neagră a serviciilor medicale scumpe (Adevărul). Recensământul moaştelor: extraordinarul drum al oaselor sfinte prin bisericile din România (Gândul).

Salvarea Europei cu plata în tranşe, titrează Adevărul. Toată Europa va resimţi mai devreme sau mai târziu costul măsurilor luate miercuri noapte la Bruxelles. Mai întâi băncile, apoi statele şi, în final populaţia.

Europa răsuflă uşurată după salvarea Greciei. Pentru cât timp? se întreabă Evenimentul Zilei. Pentru România, hotărârea este o gură de oxigen, precizează EVZ.

Europa reînvie, dar România tot se întreabă cum să ţină banii băncilor străine în ţară”, citim în Ziarul Financiar. Nouă din zece bănci străine care controlează jucători locali de top 10 au nevoie de miliarde de euro pentru recapitalizare. Liderii zonei euro au decis ce au putut, criza locală se rezolvă tot la Bucureşti explică Ziarul Financiar

Ce se schimbă în România după falimentul Greciei. România Liberă notează că bugetul de anul viitor ar putea fi mai mic decât cel de anul acesta.

Lista neagră a serviciilor medicale scumpe. Adevărul anunţă că 'lista negativă' a analizelor şi medicamentelor ce nu vor mai fi gratuite va fi întocmită până la mijlocul lunii decembrie. Ziarul îl citează pe  ministrul Sănătăţii, Ritli Ladislau, care a spus că „avem medicamente foarte scumpe care sunt recomandate şi pentru alte boli decât pentru cele pentru care ar trebui prescrise". Ritli a adăugat că ar trebui o mai multă rigoare atunci când se fac investigaţii şi se prescriu medicamente, „chiar şi la cele din oncologie”.

Recensământul moaştelor: extraordinarul drum al oaselor sfinte prin bisericile din România. Gândul îşi pune problema „Câte moaşte sunt în România? Numai Dumnezeu ştie ", răspunde un preot, realizator de emisiuni pe teme religioase de la Trinitas TV. Aceeaşi dilemă o are şi Patriarhia: "Nu ştim câte moaşte sunt în România pentru că Biserica este descentralizată", vine răspunsul purtătorului de cuvânt al Patriarhului Daniel, părintele Constantin Stoica. Într-un inventar făcut de Gândul în urma consultării unor site-uri „creştin ortodoxe", în România ar fi nu mai puţin de 700 de moaşte localizate în peste 250 de biserici şi mănăstiri. Cum în România, potrivit Patriarhiei, sunt peste 13.000 de biserici, asta înseamnă că numărătoarea ar trebui să înceapă de la 13.000 în sus.

Pentru tine bat clopotele, Mitică! titrează Evenimentul Zilei pornind de la faptul că preşedintele LPF a oferit un circ degradant ieri la ieşirea de la DNA. „Corleone" şi-a trădat astfel frica. Şefii fotbalului românesc sunt terorizaţi de prigoana declanşată împotriva lor de procurorii anticorupţie.
 
 Ioaniţoaia i-a înfundat pe Dragomir şi Sandu explică Gazeta Sporturilor referindu-se la faptul că jurnalistul a urmărit cu tenacitate în ziar cazul desfiinţării Universităţii Craiova. A scris 16 editoriale despre temă în ultimele două luni. Argumentele directorului Gazetei din cele 16 articole au devenit observaţiile procurorilor anticorupţie din referatul prin care a început urmărirea penală împotriva şefilor fotbalului, în frunte cu Mircea Sandu şi cu Dumitru Dragomir.

 
Revista Presei Româneşti cu Magda Prelipceanu