Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Stăpânii au venit în ţara arendaşului Băsescu (Jurnalul Naţional)

ponta-basescu.jpg

premierul Victor Ponta şi preşedintele Traian Băsescu

USL şi PDL se întrec într-un concurs de vitrine (Gândul) - Ce pierd şi ce câştigǎ liberalii din asocierea cu Becali (România Liberă) - Cărtărescu, nuanţele (Adevărul) - Ne-au dat papucii! Fotbaliştii olandezi şi arbitrii scoţieni ne-au curmat visul frumos (Gazeta Sporturilor)

Bătălia titanilor în Capitală: miting USL vs Congres PPE (Evenimentul Zilei)

Bucureştiul devine astăzi terenul unei înfruntări mediatice de proporții. Cine va câştiga: USL sau PDL? Lansarea candidaților Puterii la parlamentare sau Congresul popularilor europeni, găzduit de reprezentanții Opoziţiei? Arena Naţională sau Palatul Parlamentului?

Dincolo de dezbaterea unor teme de politică europeană, Congresul este un prilej pentru PPE de a îşi alege conducerea. Vicepreşedintele PDL Anca Boagiu va candida pentru unul dintre cele zece posturi de vicepreşedinţi ai PPE.

În schimb, USL vrea toată atenţia în prime-time. Cu începere de la ora 18.00, timp de două ore, pe Arena Naţională va avea loc lansarea candidaţilor USL la alegeri. Conform unui calcul al Evenimentului Zilei, USL va plăti, pentru cele două ore petrecute pe Arena Naţională, aproape 700.000 de euro, dacă includem doar transportul şi închirierea stadionului.

USL şi PDL se întrec într-un concurs de vitrine (Gândul)

“Concursul de vitrine dintre USL şi PDL era necesar şi util. Pentru că, pentru două zile, va face din România o capitală a Europei politice. Un asemenea fason ar merge fără fluierături, huiduieli şi vorbe "duioase". Dar acesta este doar un gând optimist” notează Indira Crasnea.

Stăpânii au venit în ţara arendaşului Băsescu (Jurnalul Naţional)

“Vedete sunt Barroso, Merkel, Reding, personaje care au învins lovitura de stat din România, au retras de pe străzi tancurile şi au dat deoparte din faţa plutonului de execuţie membrii Curţii Constituţionale pe care Antonescu şi Ponta tocmai se pregăteau să-i mitralieze. Poate că, în cele trei zile cât bântuiţi şi vă ghiftuiţi pe aici, veţi băga de seamă că România n-are popor. Românii activi, încă buni de deşelat în muncă, sunt pe la voi, pe schele, la măturat rigole, făcând munci de menajere. Aici, aşa cum aţi vrut, e doar Băsescu” scrie Lucian Avramescu. Intregal în Jurnalul Naţional.

Ce pierd şi ce câştigǎ liberalii din asocierea cu Becali (România Liberă)

Forţa electoralǎ a PNG este de 0,20%, după cum s-a văzut la alegerile locale din iunie. Cam astea sunt voturile care s-ar câştiga, explică sociologul Mircea Kivu. De pe urma asocierii cu Gigi Becali, liberalii mai câştigă nişte fonduri de campanie. Scumpe, susţine Kivu, pentru că „de pierdut, liberalii au de pierdut propriul electorat. Cei 15-20% care împǎrtǎşesc valori liberale şi care au votat întotdeauna acest partid. Oamenii aceştia sunt deja supuşi la grele încercǎri atunci când li se cere sǎ treacǎ pentru resentimentele faţǎ de fostul FSN şi asocierea cu turnǎtorul Dan Voiculescu”.

Cărtărescu, nuanţele (Adevărul)

Andrei Crăciun,  şeful secţie Publicistică, e de părere că “tot ce a făcut, până acum, Andrei Marga la ICR este greşit şi hilar. Intraţi pe site-ul ICR şi vă va izbi o duhoare de anii '50. Şi de aceea, Mircea Cărtărescu are dreptate când vrea să emigreze. Dintr-o ţară în care nuanţele sunt excluse nu poţi decât să evadezi. Cândva se va scrie că tragedia sa a fost că a fost descoperit în timpul vieţii, iar atunci nu va mai fi nicio paletă de niciun ping-pong de vânzare”. 

Ne-au dat papucii! Fotbaliştii olandezi şi arbitrii scoţieni ne-au curmat visul frumos (Gazeta Sporturilor)

România – Olanda 1-4! Şi totuşi, nimic nu e pierdut, totul se joacă, e de părere Cătălin Tolontan. “Avem o echipă promiţătoare…privind în paralel ambele meciuri din grupă, pentru prima oară, imaginile de la Budapesta păreau din Satu Mare, iar cele de la Bucureşti puteau veni de pe Amsterdam Arena”.

 
Revista presei româneşti cu Magda Prelipceanu