Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


UE în găleata electorală românească (Adevărul)

Şmenuri demagogice la Cotroceni (Jurnalul Naţional) - Reţeaua magistraţilor. Cum se primesc informaţii secrete prin parcări şi restaurante (România Liberă) - Revolta absolvenţilor obligaţi să facă stagii pe salariul minim (Evenimentul Zilei)

UE în găleata electorală românească (Adevărul)

Ion M Ioniţă rezumă întâi starea de fapt „Premierul Ponta îi cere lui Traian Băsescu să meargă la Bruxelles cu veto-ul încărcat şi să-l agite pe la nasul celorlalţi participanţi la Consiliul European. La rândul lui, Băsescu, manierat cum îl ştim, zice că nu e frumos să mergi cu bâta la aşa întrunire simandicoasă, că nu se cade, că nu şade frumos, te ia lumea la ochi de bădăran şi de prost crescut. Din toată tevatura nu câştigăm nimic, fie că ne dă UE tot cât ne-a dat până acum, fie că ne mai taie din porţie. Dacă Băsescu, Antonescu şi Ponta ar fi vrut să facă ceva cu folos, ar fi stat cu toţii pe gânduri cinci minute şi ar fi venit cu nişte măsuri pentru ca România să poată cheltui în mod eficient miliardele europene, fie că sunt mai multe, fie că sunt mai puţine, ceea ce nu ne dorim”.

Şmenuri demagogice la Cotroceni (Jurnalul Naţional)

Petru Calapodescu revine la mesajele preşedintelui de săptămâna trecută. „Băsescu repetă acum ca un patefon stricat ideea blocării plăţilor de către UE, aruncând-o în spinarea lui Ponta. Deşi Comisia Europeană a precizat fără ezitare drept cauiză potlogăriile din 2009-2011, adică din timpul guvernării Boc, de fapt Băsescu, Boc, Udrea, Videanu, Boagiu & Co. Aici ar trebui să ne izbească privirea o propoziţie din "priorităţile" lui Băsescu. "Nu discutăm acum despre fraude", zice el, deşi e vorba de pagube de zeci de miliarde de euro aduse Bugetului sau fondurilor europene. În aceste câteva cuvinte se ascunde nu doar tentativa de minimalizare a jafului portocaliu, ci şi un mesaj către procurori, să nu se zorească să dea acum comunicate că au început urmărirea penală a cine ştie căror foşti miniştri şi demnitari pedelişti, cu care echidistantul preşedinte Băsescu vrea să împăneze noul Parlament”.

Reţeaua magistraţilor. Cum se primesc informaţii secrete prin parcări şi restaurante (România Liberă)

Dosarul Bălan-Sâmpetru-Barbălată conţine dezvăluiri spectaculoase şi va ajunge în curând în faţa instanţei.

Informaţii secrete din dosare penale - note informative cu conţinutul unor interceptări, spre exemplu, avertismente de interceptari telefonice si filaje, precum si anuntarea unor perchezitii iminente - erau scoase de RETEA fie de la un şef de serviciu secret, fie de la o judecatoare de la Inalta Curte si erau transmise, în locuri precum parcări sau restaurante, unor magistrati care voiau să ajungă procuror general al României si sef DNA.

Revolta absolvenţilor obligaţi să facă stagii pe salariul minim (Evenimentul Zilei)

Ministerul Muncii propune ca absolvenţii de studii superioare să facă stagii de adaptare profesională, pentru 6-12 luni, şi să fi e plătiţi cu 700 de lei pe lună. Reprezentanţii studenţilor critică intenţiile oficialilor. Unul dintre argumente, sunt absolvenţi care au încă din timpul facultăţii salarii foarte bune. Cum să le ceri să stea un an pe salariul minim? Studenţii în schimb, contruirea unui sistem universitar care să facă absolvenţii angajabili, să existe o core laţie între ce se întâmplă în universităţi şi piaţa muncii, iar perioada de practică să fie îmbunătăţită şi să devină relevantă.

Revista presei româneşti cu Magda Prelipceanu