Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Arena Naţională:"Nu speram să avem un astfel de stadion, aşteptăm acum şi o naţională"

dscn0756.jpg

Noapte Albă la Arena Naţională.

Peste 100.000 de bucureşteni au fost prezenţi la "Noaptea Albă" a Arenei Naţionale. Oamenii au putut vizita gratuit, de sâmbătă după-amiază şi până duminică dimineaţă, cel mai nou stadion din ţară şi totodată cel mai modern. Aprinderea nocturnei, la ora 21.00, a fost primită cu entuziasm de cei aproximativ 20.000 de bucureşteni aflaţi în tribune în acel moment. S-au bucurat, au aplaudat, iar unii au fluturat steagurile cu care au venit la stadion, ca la marile meciuri de fotbal, când îşi încurajează favoriţii din tribune.

Stadionul a reprezentat un punct de atracţie şi târziu în noapte..Cu ce impresii au plecat bucureştenii, aflaţi dintr-un reportaj de Andreea Orosz.

La miezul nopţii bucureştenii veneau în grupuri compacte spre Arena Naţională. Grupuri de tineri, copii cu părinţi, cupluri tinere sau mai în vârstă… Încă de la intrare, stadionul luminat de nocturnă stârnea exclamaţii de uimire.

Chiar dacă nu au avut acces peste tot, aşa cum se anunţase iniţial, cei mai mulţi vizitatori au fost impresionaţi de primul stadion al României încadrat la categoria "elite" după standardele UEFA.

Terenul are 105 metri lungime şi 68 de metri lăţime. Cu acoperiş retractabil, stadionul poate fi folosit în orice zi a anului, nu doar pentru fotbal, ci şi pentru concerte.

Deasupra terenului sunt patru ecrane gigantice, a câte 30 de metri pătraţi fiecare. Cu 94 de căi de acces şi 40 de scări, arena poate fi evacuată în cel mult zece minute în caz de urgenţă iar intrarea spectatorilor se poată face în doar 20 de minute.

55 de mii de spectatori vor avea ocazia să susţină echipa României pe 6 septembrie, când tricolorii vor juca împotriva Franţei în preliminariile Euro 2012. Cel mai probabil arena va fi la capacitate maximă: 36 de mii de suporteri au decis să păstreze biletele cumpărate pentru amicalul cu Argentina. Doar 1600 de persoane şi-au cerut până acum banii înapoi. Tricolorii se plâng însă că presiunea va fi foarte mare în condiţiile în care inaugurarea Arenei se va face  într-un meci oficial.

Concluzia vine de la unul dintre vizitatorii nocturni ai arenei: "într-adevăr o realizare!. Nu speram să vedem şi în Bucureşti un astfel de stadion.Aşteptăm să avem şi o naţională de fotbal care să facă cinste casei în care va juca de acum înainte".

 
Un reportaj de Andreea Orosz: "Nu speram să avem un astfel de stadion. Aşteptăm acum şi o naţională"