Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Narcotango, trupă care a prins drag de România

Se află pentru a treia oară în țara noastră și pentru prima dată au gândit o colaborare cu un important dansator român pentru un spectacol special prezentat în mai multe orașe din țară. Un reportaj RFI360 realizat de Valentin Panduru.

Narcotango reprezintă o uniune între un gen de dans cu totul special și atmosferă misterioasă promovată prin sunetul muzicii electronice contemporane. Cei patru artiști ai trupei,  promovează un stil numit nuevotango fiind nominalizați de două ori pentru secțiunea Latin a premiilor Grammy (2009, 2010). Cu acest nou stil de tango, trupa a călătorit prin lume, având 16 turnee la activ. Acum, la a treia vizită în România, își propun un mic turneu în țara noastră cu un spectacol special. O colaborare Narcotango și trupă de dans a lui Răzvan Mazilu. Carlos Libedinsky conduce trupa Narcotango:"Ideea ne-a venit cu câteva luni în urmă iar astăzi pornim această colaborare. Sperăm să fie doar începutul unui lung șir de colaborări cu artiștii români. Pentru noi este o experiență foarte interesantă, să putem colabora cu artiști din alte țări. Ne stârnește atenția pentru cultura locală promovată de artiștii cu care intrăm în contact.”
   
Spectacolul de pe 15 mai de la București propune un nou concept, inspirat de strălucirea teatrului coregrafic de pe Broadway, iar spectatorii vor putea admira diverse stiluri de dans într-un spectacol plin de emoție și povești pasionale pe ritmurile Narcotango, totul sub atenta îndrumare a lui Răzvan Mazilu. "Din punct de vedere coregrafic, am încercat să centrez totul pe tango și am învățat de-a lungul timpului, lucrând în acest stil de dans, că tangoul este un stil atât de generos și frumos, atât de universal valabil, un esperanto al dansului, atât de generos încât permite să fie alăturat, să ne inspirăm din el, noi cei care venim din alte zone ale dansului cum vin eu din dansul contemporan. În spectacol vom avea alături de tango, un mix de stiluri, tango, dans contemporan, chiar gimnastică, sport de performanță, balet clasic. Niște alăturări inedite.”
   
Răzvan Mazilu este unul dintre cei mai apreciați dansatori și coregrafi români, un artist care și-a început traseul profesional de la o vârstă fragedă, devenind încă din anii liceului solist al Companiei de Dans Contemporan "Contemp", mai întâi la Opera Națională Română, apoi la Teatrul Evreiesc de Stat. Din 1993 este freelancer și își continuă carieră în dublă ipostază: de interpret și creator. A semnat coregrafia unor spectacole precum "Portretul lui Dorian Gray", "Un Tango más" și "Block Bach".
   
De-a lungul carierei, Mazilu a colaborat cu celebri coregrafi (Gigi Caciuleanu, Ioan Tugearu, Florin Fieroiu etc.) regizori de teatru și operă (Alexandru Dabija, Andrei Șerban, Cornel Todea, Anda Tăbăcaru - Hogea etc.), și scenografi (Dragoș Buhagiar, Doina Levintza etc.). De altfel, și pentru acest spectacol și-a găsit colaboratori în trupele de tango din București, asta pentru că Răzvan Mazilu speră într-o scenă plină de dansatori de tango."Trupă de tango Casa Del Tango, de asemenea clubul Tango Tangent, dansatori cu care eu am mai colaborat". Sunt prieteni, dansatori cărora tangoul le-a dat un sens în viață de fapt, ei având job-uri cu totul diferite, dar tangoul le-a deturnat cumva viața către acest superb hobby, această superbă pasiune și ei în prezent numai asta fac.”
 
În cadrul spectacolelor pe care cei patru membrii ai trupei Narcotango le vor susține  în țara noastră, aceștia vor prezenta cel mai nou album, "Limanueva"”, lansat în 2010. Artiștii vor concerta de două ori la Cluj-Napoca, pe 15 mai sunt la București la Sala Palatului, iar ultimul spectacol va fi la Timișoara.

 
Reportaj360 "Narcotango & Răzvan Mazilu"