Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Tristeţe în tabăra ARD după exit polluri

ard-0.jpg

Tristeţe în tabăra ARD după exit polluri

Sediul de campanie al Alianţei România Dreaptă abia a reuşit să-i strângă duminică seară pe liderii ARD. Înfrângerea anunţată de exit  polluri a părut să-l zdruncine pe actualul lider al PDL, Vasile Blaga.

Cu puţin timp înainte de ora 21, sediul ARD din Dumbrava Roşie. Intrarea în clădire e baricadată de jurnalişti. Stau înăuntru, după uşă, aşezaţi în semicerc. Privesc spre uşă şi dacă nu ai şti că eşti la sediul de campanie al Alianţei România Dreaptă  gândul te-ar duce la o petrecere surpriză.

În cazul de faţă nu lipseşte sărbătoritul, ci liderii Alianţei. Ora 21 se apropie cu paşi repezi, iar în Dumbrava Roşie nu e niciunul din lideri să întâmpine rezultatele.

Vine sau nu vine? E întrebarea ce stă pe buzele tuturor jurnaliştilor prezenţi. Se gândesc la liderul PDL, Vasile Blaga, surprins de iarnă la Timişoara – acolo unde a şi candidat pentru un post de senator. La mai puţin de 5 minute distanţă de ora 21 – se aude şi vestea bună....

"Vine, e aici". Liderul PDL,Vasile Blaga, a ajuns. Nicio veste bună nu se poate citi pe faţa sa. E insoţit de unul din copreşedinţii Alianţei, Mihail Neamţu şi de alţi câţiva lideri PDL. Printre aceştia Sulfina Barbu, care pe măsură ce-şi face loc prin marea de jurnalişti, încearcă să zâmbească.

În îmbrânceli şi cu o presă deja presată să intre în direct – liderii Alianţie se pregătesc să comenteze  exit pollurile.

Nu e o catastrofă, dar arată mult mai rău faţă de ce se anticipase. Undeva în spatele camerelor de luat vederi, uitat cumva de colegii săi, stă Iulian Crăciun - cel despre care The Economist scria cu doar câteva zile în urmă că „este o o excepție revigorantă în mediul politic strident al României”. Din scaunul cu rotile nu se poate vedea până în faţă, nici de auzit nu se prea aude. Pare că are un zâmbet trist pe faţă. Într-un final cineva îl duce în încăperea destinată presei.

Trei televizoare imenese îi infăţişează pe eroii zilei – Crin Antonescu, Victor Ponta, Vasile Blaga, Dan Diaconescu. Sonorul joacă feste: de la discursul lui Vasile Blaga face un salt la Dan Diaconescu. Nu e chiar ceea ce aşteptau privitorii, dar parcă toată seara stă sub semnul dezamăgirii.

Aşa cum au venit, reprezentanţii Alinaţei dispar în noapte. În tăcere şi cu un Vasile Blaga destul de întunecat şi transpirat, liderii Alianţei se mută în sediul din Modrogan. Urmează o noapte lungă – începe numărătoarea paralelă sub atenta monitorizare a şefului de campanie Adriean Videanu. Le e greu să spună ce va aduce dimineaţa, dar speranţa e să aducă o diferenţă de scor mai mică.

Un reportaj de Andreea Orosz