Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


400 de filme, la întrecere pentru trofeele Timishort!

timishort.jpg

400 de filme, la întrecere pentru trofeele Timishort!

Timishort sună din nou adunarea pentru cele mai bune filme de scurtmetraj din întreaga lume. Ajuns la ediția a patra, cel mai important festival de scurtmetraje din România pune la cale o serie de proiecții și evenimente cinematografice pentru perioada 3-6 mai 2012. Timp de 4 zile, Timișoara va deveni o mică Mecca pentru cinefili, regizori, producători și amatori de evenimente culturale de calitate.

 

Din peste 400 de filme înscrise, cele mai bune se vor întrece în trei secțiuni ale festivalului: Competiția Națională, Competiția Internațională și Videorama (dedicată filmelor experimentale). ”Timishort reunește avangarda tinerilor regizori din întreaga lume”, explică Andrei Rus, selecționerul din acest an al festivalului și redactor-coordonator al revistei Film Menu.

La fel ca în anii precedenți, Timishort oferă nu numai proiecții de scurtmetraje alese pe sprânceană, în locații precum Cinema Timiș și Club Setup, ci și câte un party în fiecare seară, unde invitații vor putea socializa cu oamenii de film prezenți la festival. Organizat de Asociația Română a Filmului Independent (ARFI), Timishort invită publicul să cunoască cele mai proaspete producții din cinematografia internațională.

Cei ce doresc să vadă culisele unui festival internațional de film aflat la a patra ediție și să participe activ la organizarea celui mai important eveniment cinematografic al anului la Timișoara, sunt bineveniți în echipa de voluntari Timishort. O echipă mică, dar voinică, în care e mereu un loc pentru o persoană activă, spontană, pasionată de film și de organizarea de evenimente. Doritorii sunt așteptați cu un e-mail la adresa: [email protected]