Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


A.G Billig - primul debut literar internațional made in Romania

agbillig.jpg

AG Billig

A.G. Billig este prima scriitoare autohtonă al cărei volum de debut apare direct în limba engleză, fiind disponibil pe tot mapamondul. Lansat pe 13 noiembrie 2012 de către editura britanică MP Publishing sub formă de eBook, volumul ”Four Doors and Other Stories” (”Patru Uși și alte povești”) include douăsprezece povestiri scurte, ce au ca temă principală iubirea.

Cele 12 povestiri incluse în volumul ”Four Doors and Other Stories” ilustrează faptul că, atunci când ne deschidem inima, putem simți iubirea pretutindeni: în îmbrățișarea unei mame, în sunetele ca de trompetă scoase de un elefant, într-un val care îți alintă glezna, în privirea plină de pasiune a unui fost iubit, în sunetul unui pian, în nodul unei batiste uitată pe o masă.

“Fiecare dintre noi se ascunde într-o singură viață în spatele a sute de porți sufletești. Și în spatele fiecărei porți este păstrată o altă poveste despre noi, o mică istorie trăită și închisă în uitare. A.G. Billig invită cititorul prin culuarele sale interioare, unde adesea fetița din vechime se privește prin ochii femeii de mai târziu și trebuie să recunosc, pentru lumea tăcută a senzualului, cuvintele ei nu dezvrăjesc farmecul povestirii,” mărturisește scriitorul și istoricul Adrian Majuru

A.G. a început să scrie la vârsta de opt ani însă a decis să se dedice în exclusivitate activității literare la începutul lui 2012. In aprilie, înarmată cu patru dintre cele mai bune povestiri ale sale, traduse în limba engleză, a plecat la Londra, pentru a participa la unul dintre evenimentele de referință ale industriei de gen,”London Book Fair” și a găsi un agent literar care să o reprezinte.

Câteva luni mai târziu, la sfârșitul lui iunie 2012, A.G. a semnat cu MP Publishing, în Douglas, capitala Isle of Man, Marea Britanie, primul ei contract în calitate de scriitoare.

Four doors and other stories by AG Billig“Am fost foarte încântați să o întâlnim pe A.G. la London Book Fair 2012. Suntem mereu în căutarea unor noi si interesanți autori și A.G. este cu siguranță unul dintre ei! Stilul ei poetic și spiritual de a scrie, ne permite să pătrundemnu doar în interiorul unor călătorii personale de auto-cunoaștere, dar și unor tipuri și mesaje de dragoste diferite. O lectură captivantă care ne face să așteptăm cu nerăbdare următoarele creații literare”, declară Mark Pearce, CEO - MP Publishing

A.G. Billig spune că, dincolo de satisfacția personală, izbânda ei îi va motiva și pe alți tineri să își urmeze visele și va contribui la schimbarea mentalității conform căreia lumea anglo-saxonă este un bastion de necucerit pentru scriitorii români.

”Din păcate, în peste 90 % din cazuri, mass-media prezintă o imagine deformată a României și a românilor, cultivându-se imaginea unui popor decăzut, gregar și plin de defecte. Se vorbește prea puțin despre oamenii de valoare – numeroși, de altfel, și prea mult despre personaje neinteresante. Depinde de fiecare dintre noi să schimbăm asta, pornind de la un simplu gând și trecând la fapte. Mă bucur că volumul va fi promovat și în Statele Unite de către o agenție de PR din Los Angeles. Inseamnă o bilă albă în plus pentru țara în care m-am născut”, spune A.G.

Semnarea unui contract cu o editură internațională este o reușită și prin prisma faptului că A.G Billig s-a format și trăiește în continurea în România, ea netrecând prin sacrifiicile de a te adapta la un alt tip de civilizație, singura șansă, în general, de a avea reușite în afara țării, mai ales dacă vorbim de un debut.

Four Doors and Other Stories” este disponibilă pe toate marele rețele de distribuție on-line, inclusiv Amazon, Amzon UK, iBooks, Barnes & Noble. Mai multe despre autoare, găsiți pe site-ul oficial: www.agbillig.com și pagina de facebook, www.facebook..com/A.G.Billig.

 
Tiberiu Crisan in dialog cu A.G. Billig
 
Tags: