Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Artişti români la Festivalul Internaţional George Enescu: Cvartetul Voces

festival-enescu.jpg

Artişti români la Festivalul Internaţional George Enescu: Cvartetul Voces

Artiştii români vor fi reprezentaţi cu success la Festivalul Internaţional “George Enescu” şi de Cvartetul de coarde “Voces”, unul dintre cele mai cunoscute ansambluri din lume. Cu acest prilej, cvartetul “Voces” va lansa - în premieră mondială - înregistrarea “Integralei cvartetelor de Beethoven –live recordings ” pe 9 CD-uri.

Cu acest prilej, cvartetul “Voces” va lansa - în premieră mondială - înregistrarea “Integralei cvartetelor de Beethoven –live recordings ” pe 9 CD-uri.

Lăudaţi de însuşi Norbert Brainin, prim violonist în cvartetul londonez "Amadeus",  ca fiind "Excelenţi ambasadori ai ţării lor", artiştii ieşeni din Cvartetul “Voces” au în spate o carieră muzicală de peste trei decenii.

Fondat în anul 1973, Cvartetul “Voces” este considerat a fi cel mai valoros ansamblu românesc şi printre primele cinci formaţii de acest gen din lume.

De-a lungul timpului Cvartetul “Voces” a fost invitat la festivaluri din mari centre muzicale ca Bayreuth, Salzburg, Sienna şi Toronto. Excelenţa este dovedită şi de concursurile naţionale şi internaţionale câştigate de Cvartetul “Voces”. Ansamblul a câştigat printre altele Premiul I la Colmar (Franţa, 1974) şi Medalia de Argint la Bordeaux  (Franţa, 1976).

Repertoriul ansamblului este deosebit de vast, cuprinzând opere diverse, de la muzică clasică la cea contemporană.

O altă realizare a Cvartetului “Voces” este înregistrarea integralei lucrărilor camerale de George Enescu, în colaborare cu Casa de discuri Electrecord.

Membrii Cvartetului “Voces”  susţin în prezent o importantă activitate didactică în cadrul Universităţii de Arte "George Enescu" din Iaşi , fiind şi profesori de onoare ai Academiei de Muzică din Cluj. Cvartetul ,,Voces’’ se află sub comanda dirijorului Bujor Prelipceanu şi este ansamblul rezsident al Societăţii Române de Radiodifuziune.

Reamintim că vineri, 16 septembrie, Cvartetul “Voces” va susţine un concert la Iaşi, în cadrul Festivalului Internaţional “George Enescu”, din operele lui E. Chausson şi W.A. Mozart. Tot în cadrul Festivalului “George Enescu”, Cvartetul “Voces” va susţine şi duminică, 18 septembrie, un concert în Bucureşti, la Ateneul Român, cu acelaşi program artistic, avându-i invitaţi pe Horia Mihail şi Alexandru Tomescu.

A XX-a ediţie a Festivalului Internaţional “George Enescu” are loc între 1 şi 25 septembrie 2011 în Bucureşti dar şi în Cluj-Napoca, Sibiu şi Timişoara.

Pentru mai multe informaţii despre Festivalul Internaţional George Enescu puteţi accesa site-ul www.festivalenescu.ro.