Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


"Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu" triumfă la Best Film Fest

Filmul "Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu" este marele câştigător al Best Film Fest. Pelicula regizată de Andrei Ujică a obţinut vineri seara premiile pentru cea mai bună regie şi cel mai bun film românesc din 2010, la gala organizată la Cinema Studio din Capitală.

Premiul pentru cel mai bun film care a rulat pe ecranele româneşti în 2010 a revenit peliculei semnate de David Fincher "Reţeaua de socializare", iar cel mai bun film european a fost desemnat "Panglica albă", de Michael Haneke.

Premiul pentru cel mai bun actor într-un film românesc i-a revenit lui Victor Rebengiuc, pentru prestaţia sa din "Medalia de onoare", de Călin Netzer, iar premiul pentru cea mai bună actriţă a fost acordat Ozanei Oancea, pentru rolul din "Felicia, înainte de toate", de Răzvan Rădulescu şi Melissa de Raaf.

Filmul cu cele mai mari încasări în România în 2010 este "Avatar", de James Cameron, care a obţinut 13.240.862 de lei în box office-ul românesc de anul trecut, iar filmul românesc cu cele mai mari încasări a fost "Eu când vreau să fluier, fluier", de Florin Şerban (868.964 de lei şi 55.858 de spectatori).

Trofeul "Prieten al Filmului Românesc" a fost acordat Maşei şi lui Mircea Dinescu, pentru implicarea şi contribuţia lor importantă la organizarea Festivalului Degustătorilor de Film şi Artă Culinară de la Port Cetate.

Best Film Fest, un festival în cadrul căruia sunt premiate cele mai bune filme şi sunt recompensaţi cei mai buni actori prezentaţi pe marile ecrane româneşti în anul precedent, are loc între 28 ianuarie şi 3 februarie, la Cinema Studio din Capitală.

Pentru prima dată, anul acesta, evenimentul se va desfăşura pe o perioadă de trei săptămâni, în trei oraşe: Bucureşti (28 ianuarie - 3 februarie), Vaslui (4 - 10 februarie) şi Râmnicu Vâlcea (11 - 17 februarie).

Best Film Fest a ajuns la cea de-a 11-a ediţie.