Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Cu bastonul prin Bucureşti. Turul ghidat al Capitalei

Sub sloganul „Descoperă oraşul pas cu pas!”, organizatorii evenimentului oferă gratuit locuitorilor Bucureştiului, dar şi turiștilor care se află în trecere, un tur-ghidat pietonal al Capitalei. Proiectul se va desfăşura în fiecare sfarşit de săptămână, de pe 28 iulie până pe 9 septembrie 2012,  pe  traseul Ateneul Român - Piaţa Naţiunile Unite, sâmbăta începând cu ora 11.00, iar duminica începând cu ora 18.00.

Asociaţia Română pentru Cultură, Educaţie şi Normalitate (ARCEN) organizează cea de-a treia ediţie a proiectului „Cu bastonul prin Bucureşti”. Voluntarii ARCEN au pregătit pentru turul-ghidat din acest an povești inedite despre cum au trecut bucureștenii peste criza din 1929, dar şi cum îşi petreceau vara locuitorii Capitalei: ce localuri frecventau, cu ce delicatese se desfătau, ce melodii fredonau sau unde evadau de căldura insuportabilă. Nu lipsesc nici în acest an poveștile de amor, intrigile și glumele bucureștenilor care circulau de la un cap la altul al Căii Victoria.

Din dorinţa de a le reda bucureştenilor istoria pierdută a oraşului, ARCEN reia proiectul „Cu bastonul prin Bucureşti”, în contextul în care Capitala este puternic afectată de lipsa unei coerenţe urbanistice, de o dezvoltare haotică, care a dus la masacrarea istoriei şi patrimoniului cultural al Capitalei.

Proiectul este o invitaţie adresată bucureştenilor spre a-şi descoperi cu alţi ochi oraşul în care trăiesc, de a-l aprecia şi, nu în ultimul rând, de a-l iubi. ARCEN oferă prin intermediul turului-ghidat pietonal şi o alternativă de petrecere a timpului liber în mijlocul oraşului.

Durata turului-ghidat va fi de 2 ore, se va desfășura în limbile română, engleză și franceză, iar punctul de plecare al Turului va fi Ateneul Român.