Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Bookfest 2013

bookfest-2013.jpg

Bookfest 2013

Începând cu 29 mai, în Bucureşti se desfăşoară Bookfest, unul dintre cele mai importante evenimente de carte din România. Ajuns la ediţia a 8-a, evenimentul se va desfăşura la Romexpo în pavilioanele C1, C2, C3, C4, C5. RFI România îşi instalează studioul în centrul standurilor editurilor şi va face interviuri în direct cu cei mai importanţi scriitori străini şi locali.

Mihaela Dedeoglu vă vorbi de miercuri până vineri, între 10-13 despre cărţi, lectura la români, piaţa de carte şi evoluţia cărţii în format digital.

Programul RFI Romania la Bookfest 2013

MIERCURI (29 mai)

10.00-11.00 - Grigore Arsene, preşedintele Asociaţiei Editorilor din România, organizator al Salonului de Carte Bookfest

11.00-12.00 - Tobias Voss, directorul Departamentului de Relaţii Internaţionale al Tîrgului de Carte de la Frankfurt, iniţiatorului proiectului „Trei tări, aceeaşi limbă”

12.00-13.00 – Oana Boca Stanescu şi Ioana Gruenwald, Headsome Communication

JOI (30 mai)

10.00-11.00 - Carsten Schwab, director de producţie Hoffmann und Campe Hambourg, specialist din echipa Frankfurt Academy şi Paul Balogh managing partner, ReadForward, editor român specializat în carte digitală despre dezbaterea „Books or Bites”, sau ce înseamnă, de fapt, Digital Publishing?

11.00-12.00 - Cătălin Dorian Florescu, scriitor elveţian de origine română, tradus în română la Polirom

12.00-13.00 - Jan Koneffke, scriitor german stabilit în România, tradus la Editura Humanitas Fiction

VINERI (31 mai)

10.00-11.00 - dialog cu editori români care au scriitori invitaţi la Bookfest: Denisa Comanescu - Humanitas Fiction,  Bogdan-Alexandru Stănescu – Polirom, Ştefania Nalbant - Curtea Veche Publishing şi Ovidiu Enculescu – Rao

11.00-12.00 - Renate Habinger, graficiană şi ilustratoare de carte pentru copii, Austria

12.00-13.00 - Katharina Hacker, scriitoare, Germania, laureată a Premiului Naţional al Cărţii din Germania; Julya Rabinowich şi Josef Winkler, scriitori, Austria

 

Concurs:

Cu acest prilej, RFI România, Prestigio, Editura Litera şi AQUA Carpatica vor să vă facă sete de carte şi organizează un concurs pe platforma de socializare Instagram.

Mecanismul concursului e mai simplu ca niciodată: toţi cei care vor să se înscrie în concurs vor uploada imagini pe Instagram folosind hashtag-ul #setedecarte în care să fotografieze cartea pe care o citesc sau cartea lor preferată şi o sticlă de AQUA.

Final de concurs #setedecarte. Fotografiile câştigătoare:

Regulament de concurs:

- Urmăreşte-ne pe Instagram: aquacarpatica şi RFI_Romania.

- Fotografiază sau uploadeaza pe Instagram folosind tagul #setedecarte. În fotografie trebuie să apară o sticlă de AQUA Carpatica şi cartea pe care o citeşti sau cartea preferată.

- Poţi urmări toate postările căutând pe Instagram hashtag-ul #setedecarte.

Vom alege 3 câştigători prin tragere la sorţi folosind serviciul random.org care vor primi câte un premiu de la cele patru branduri. Acestea sunt:

premiul I – un ebook reader Prestigio,

premiul II – apă plată/carbogazoasă (la alegere) pentru o lună şi un pachet variat de cărţi de la Editura Litera,

premiul III – apă plată/carbogazoasă (la alegere) pentru 2 săptămâni şi un pachet de cărţi de la Editura Litera.

Concursul se desfăşoară în perioada 27 mai – 2 iunie.

Aici găseşti regulamentul complet.