Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


BOXE BOXE - hip hop si cvartet de corzi

boxeboxe.jpg

Afişul expoziţie Boxe Boxe

Un ring de box, instrumente cu corzi și o oră intensă de dans. Boxe Boxe, cea mai nouă creație acoregrafului Mourad Merzouki,  îmbină energia din hip-hop cu mișcări de box pe un fundal de muzică clasică, cântată live de cvartetul de corzi Debussy. Rezultatul este un spectacol exuberant, plin de umor și poezie, găzduit de Teatrul Național de Operetă „Ion Dacian”, pe 2 și 3 februarie 2011, de la 19:30.

Într-un decor detașabil, compus din elemente de fier forjat, mănușile roșii de box sunt marionete într-un teatru de păpuși atipic: un ring de box. Loviturile de dreapta și de picioare sunt executate cu precizie dar îmbrăcate în dans, într-o poezie a mișcărilor. Nu suntem departe de Chaplin din Lumières de la ville, iar umorul și agilitatea dansatorilor aduc spectacolului căldura unui divertisment fin pentru întreaga familie. Ultimul dar nu și cel din urmă, cvartetul Debussy, ne poartă de la Schubert la Gorecki, trecând prin Glass.

« Boxe boxe, noul opus al lui Mourad Merzouki, a fost primit cu o explozie de aplauze în Maison de la danse. Iar cvartetul Debussy, în direct, aproape că devine vedeta spectacolului. Muzica îndulcește definitiv moravurile… »

 Les Echos

Pasionat de hip-hop și de arte marțiale, Mourad Merzouki aduce un suflu nou în dansul contemporan francez. Coregraful este la conducerea Centrului de Coregrafie din Créteil din 2009. În 2010 el a prezentat la București spectactacolul Agwa&Correria al companiei sale Käfig, creație care s-a bucurat de un mare succes la public.

« 95 000 de spectatori la bienala dansului de la Lyon»

Libération

Evenimentul este organizat de Ambasada Franței și Institutul Francez din București cu sprijinul Apa Nova București și în parteneriat cu Teatrul Național de Operetă « Ion Dacian ».