Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


„Bună! Ce faci?” se vede la Washington D.C.

antoaneta-cojocaru-ionel-mihailescu.jpg

Antoaneta Cojocaru, Ionel Mihailescu

La câteva zile după ce a rulat la Cleveland, Ohio, comedia romantică „Bună! Ce faci?” face o oprire în capitala Statelor Unite, Washington D.C. Pe 8 şi 9 aprilie, filmul lui Alexandru Maftei va fi proiectat în cadrul celei de-a 25-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film de la Washington D.C. – Filmfest DC, care va avea loc între 7 şi 17 aprilie.

Un eveniment cu tradiţie în oraşul american, Filmfest DC adună în fiecare an câteva dintre cele mai interesante titluri de pe ecranele internaţionale. Principalul sponsor al festivalului este Universitatea Districtului Columbia. 

Tot pe 8 aprilie, „Bună! Ce faci?” va fi proiectat la Festivalul Filmului din Europa Centrală şi de Est – goEast, care se desfăşoară în Germania, la Wiesbaden, între 6 şi 12 aprilie. „Bună! Ce faci?” este prezentat în secţiunea Highlights, rezervată câtorva dintre cele mai premiate sau mai populare producţii din 2010 - 2011.

Regizorul Alexandru Maftei va asista la proiecţie şi se va întâlni cu publicul german, graţie sprijinului Institutului Cultural Român din Berlin.

 

„Bună! Ce faci?” îşi continuă traseul început în luna martie în cinematografe

 

  • Până joi, 7 aprilie, filmul rulează la Bucureşti (Cinema City AFI Cotroceni, Cinema City Sun Plaza, Glendale Studio), Constanţa (Cityplex Tomis Mall), Arad (Cinema Dacia) şi Bistriţa (Dacia).

  • Între 8 şi 14 aprilie, poate fi văzut în continuare la Bucureşti (Cinema City AFI Cotroceni, Cinema City Sun Plaza) şi Constanţa (Cityplex Tomis Mall), dar şi Iaşi (Victoria), Alba Iulia (Dacia) şi Baia Mare (Dacia). 

Comedia romantică are ca protagonişti doi soți care, după 20 de ani de căsnicie, nu mai simt nici o atracţie unul faţă de celălalt. Fiecare îşi caută iubirea în altă parte şi, după câteva nopţi de chat, amândoi sunt convinşi că şi-au găsit perechea. Nici unul nu bănuieşte însă că partenerul de care s-a îndrăgostit pe Internet nu e deloc un necunoscut. Martor la schimbările din viaţa celor doi este fiul lor, Vladimir, un adolescent deosebit de libertin în propriile relaţii sexuale, dar mai mult decât intrigat să descopere că şi părinţii lui au dorinţe.

Rolurile celor doi soţi sunt interpretate de Ionel Mihăilescu şi Dana Voicu, iar cel al fiului intrigat de secretele părinţilor lui - de Paul Diaconescu. În roluri secundare apar Ana Popescu, Sabrina Iaschevici, Adrian Păduraru, Antoaneta Cojocaru, Ioan Andrei Ionescu, Ioana Abur şi Adriana Trandafir.

Scenariul, inspirat de o ştire publicată în „Dilema Veche”, îi aparţine Liei Bugnar, muzica originală este compusă de Dragoş Alexandru, iar imaginea este semnată de Radu Aldea.

„Bună! Ce faci?”este produs de Rollin Studio România, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, în colaborare cu Societatea Română de Televiziune și cu participarea HBO România.

Distribuitorul filmului în România este Voodoo Films.