Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Castelul Bran rămâne muzeu după retrocedarea efectivă

200901-9450.jpg

Castelul Bran rămâne muzeu după retrocedarea efectivă

Castelul Bran va rămâne muzeu privat începând cu luna mai. A spus-o
proprietarul Dominic de Habsburg, miercuri, 28 ianuarie. El a venit la
Bucureşti pentru a discuta cu reprezentanţi ai Guvernului şi cu
autorităţile locale din Bran despre preluarea efectivă a Castelului,
care va avea loc în mai.

Castelul Bran va rămâne muzeu privat începând cu luna mai. A spus-o proprietarul Dominic de Habsburg, miercuri, 28 ianuarie. El a venit la Bucureşti pentru a discuta cu reprezentanţi ai Guvernului şi cu autorităţile locale din Bran despre preluarea efectivă a Castelului, care va avea loc în mai.
Dominic de Habsburg spune că a primit oferte de cumpărare a Castelului Bran, dar acestea au fost "ridicole", venind de la oameni neserioşi. Dominic de Habsburg afirmă că se gândeşte să păstreze Castelul Bran şi să îl administreze ca muzeu. "Mă simt ca acasă în România. Am locuit în multe locuri, dar mi-ar fi greu acum să mă stabilesc definitiv aici", spune Dominic de Habsburg.
Castelul Bran a fost retrocedat în mai 2006 lui Dominic de Habsburg. Până pe 18 mai 2009 va păstra destinaţia de muzeu, fiind în administrarea statului român, prin intermediul Ministerului Culturii.
Dominic de Habsburg este nepotul reginei Maria şi fiul principesei Ileana. El a dobândit Castelul Bran la aproape şase decenii după ce familia sa a fost forţată de comunişti să părăsească ţara, când el avea doar zece ani. (CR - 28 January 2009;13.40h)