Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Cea mai accesibilă destinație de primăvară: ShortsUP via Londra

poster-shortsup-londra.jpg

Cea mai accesibilă destinație de primăvară: ShortsUP via Londra

După ShortsUP via Paris și via Amsterdam, o altă destinație cu scurtmetraje selectate de ShortsUP și-a pregătit decolarea: ShortsUP via Londra. 

Duminică, 18 martie, de la 19.00 la 21.30, la Turbohalle, vă așteaptă o escapadă perfectă cu atmosferă tipic britanică: filme scurte memorabile, live performances și mult umor made in UK. Evenimentul va fi construit ca un road movie care va trece pe la Wembley, Parliament Square, Camden, Piccadilly Circus sau Covent Garden. 

Regizorul celebrelor lungmetraje “Inception” sau “Memento”, Christopher Nolan, va fi prezent în programul ShortsUP cu filmul scurt “Gândacul”, în care îi recunoaștem stilul narativ ce  pendulează între real și ireal.   

Filmul “Stanley Pickle” regizat de Victoria Mather, cu peste 30 de premii la activ (Chicago International Festival, LAShorts International Film Festival, etc) încă mai face înconjurul planetei la cele mai importante festivaluri de scurtmetraj. Emoționant și inovativ tehnic, filmul spune povestea lui Stanley, care la onorabila vârstă de 20 de ani se joacă acasă la mama cu jucăriile. O fată misterioasă îi dă însă lumea peste cap. Pentru realizarea filmului a fost folosită pixelația, tehnica de animare a persoanelor reale.

Dragoste cu ură”, scris și regizat de Dylan și Blake Ritson, e o provocare inteligentă despre natura umană. Un tip exagerat de altruist, care își petrece viața adunând bani pentru cauze nobile află într-un mod șocant că are un alter ego plin de frustrare și ură.

Filmele britanice vor fi dublate de live performances și multe surprize londoneze. Biletele pot fi achiziționate în avans începând de miercuri, 7 martie, prin prin MyTicket și Eventim sau în seara evenimentului, direct de la Turbohalle, la prețul de 25 de lei. Pentru studenții care își cumpără bilet în seara evenimentului, prețul este de 20 de lei. Duminică, 18 martie, biletele se vor pune în vânzare cu o oră înainte de eveniment, adică de la 18.00.

Turbohalle, cel mai nonconformist spațiu cultural din capitală se află la stația de metrou Păcii (B-dul Iuliu Maniu nr. 220B, în fosta uzină Turbomecanica).

Evenimentul ShortsUP via Londra are loc în cadrul Turbohalle Opening Weekend. Primii 300 de spectatori care cumpără bilete în avans pentru ShortsUP via Londra de duminică vor avea parte de un weekend memorabil: vor primi o invitație și pentru petrecerea de deschidere a Centrului Cultural şi de Evenimente Turbohalle, ce are loc sâmbătă de la ora 22.00. Marea Inaugurare se face cu muzica unor DJ celebri, străini şi români, o expoziţie extraordinară de artă contemporană şi un târg de modă cu vânzare.

Pe cele două scene vor performa MODESELEKTOR (Germania), visuals PFADFINDEREI (Germania), ROTORPECUTOR (România), CHARLIE BOY (România), visuals DAN BASU (România), REDLIGHT & DREAD MC (Marea Britanie) și BASS TURBAT, adică GOJIRA, UNLOCKA & SHARKY şi PLANET H (România).

Expoziţia de artă contemporană îi reuneşte pe unii dintre cei mai cunoscuţi şi premiaţi artişti români: CĂTĂLIN BĂDĂRĂU (sculptură), CIPRIAN PALEOLOGU (instalaţii), ANCA BOERIU (grafică), IURI ISAR (grafică). Târgul de modă cu vânzare este organizat de IDELIER (SILVIA ŞERBAN) şi KULTURMARKT (un proiect al designerului FLORIN DOBRE).

 

Detalii: www.shortsup.ro