Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Cele mai bune filme ale anului 2010

trofeu-2010.jpg

Trofeul evenimentului Best film fest

Cele mai apreciate filme de către criticii de film şi presa de specialitate din România în 2010 vor fi premiate vineri, 28 ianuarie 2011, ora 19.00, la Cinema Studio din Capitală - în cadrul celei de-a 11-a ediţii a Galei Best film fest  - cele mai bune filme ale anului

Best film fest este unul dintre cele mai longevive evenimente cinematografice anuale din România şi oferă posibilitatea spectatorilor de a (re)vedea Cele mai bune filme ale anului 2010 alese pe baza voturilor presei de specialitate din România.   
 Pentru prima dată, anul acesta evenimentul se va desfăşura pe o perioadă de 3 săptămâni, în 3 oraşe: Bucureşti (28 ian. - 3 feb.), Vaslui (4 -10 feb.) şi Râmnicu Vâlcea (11-17 feb.).
 
În Bucureşti retrospectiva va dura 7 zile şi va avea loc la  Cinema STUDIO. Săptămâna va începe în 28 ianuarie cu o Seară de gală la care vor fi invitate 300 de personalităţi din toate domeniile de activitate: actori, regizori, distribuitori, producători, vedete TV, dar şi VIP-uri din domeniul presei, culturii, sportului şi afacerilor.
În cadrul Galei se vor prezenţa Topurile anului 2010, alcătuite pe baza voturilor  presei de specialitate din România şi se vor înmâna trofeele pentru:

  •  CEL MAI BUN FILM CARE A RULAT ÎN ROMÂNIA ÎN 2010

  •  CEL MAI BUN FILM EUROPEAN CARE A RULAT ÎN ROMÂNIA ÎN 2010

  •  CEL MAI BUN FILM ROMÂNESC AL ANULUI 2010

  •  CEA MAI BUNĂ ACTRIŢĂ ÎNTR-UN FILM ROMÂNESC ÎN 2010

  •  CEL MAI BUN ACTOR ÎNTR-UN FILM ROMÂNESC ÎN 2010

  •  CEL MAI BUN REGIZOR ROMÂN AL ANULUI 2010  

  Se vor mai acorda trofee pentru :

  •  FILMUL ROMÂNESC CU CELE MAI MARI ÎNCASĂRI ÎN 2010

  •  FILMUL CU CELE MAI MARI ÎNCASĂRI ÎN ROMÂNIA ÎN 2010  

 Vor fi prezentate date statistice referitoare la piaţa de cinema din România şi se vor proiecta în avanpremieră trailerele celor mai importante filme care se vor lansa în 2011;
 Vor lua cuvântul critici de film, cineaşti şi reprezentanţi ai autorităţilor române care  tutelează activitatea cinematografică din România.
 Seara se va încheia cu proiecţia unui film surpriză.

Click aici - Prezentarea evenimentului in format Power Point.