Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Cinematografia mondială mai pierde o stea

taylor-elizabeth-cleopatra.jpg

Elizabeth Taylor, aici în rolul Cleopatrei

Elizabeth Taylor a murit la vârsta de 79 de ani. Anunţul a venit de la impresarul actriţei. Vedeta era internată de două luni la un spital din Los Angeles, pentru insuficienţă cardiacă.

Liz Taylor a avut o carieră şi o viaţă de-a dreptul fascinante. Ea va rămâne în istoria cinematografiei prin trei lucruri: cariera sa de invidiat în care a câştigat două premii Oscar, frumuseţea ei legendară din anii '60-'70 şi cele opt mariaje, două dintre ele cu acelaşi actor, Richard Burton.

Actriţa născută într-un cartier înstărit din Londra a fost recompensată cu două premii ale Academiei Americane de Film: unul pentru rolul din "Butterfield 8", în 1960, altul şapte ani mai târziu, pentru prestaţia din pelicula "Cine se teme de Virginia Wolf?".

Specialiştii care i-au studiat biografia susţin că Liz Taylor a suferit de-a lungul vieţii aproape 40 de intervenţii chirurgicale. De altfel, frumuseţea sa era notorie.

Starea de sănătate a actriţei se înrăutăţise în ultima vreme. În 2006 a apărut la televizor, pentru a nega zvonurile că suferă de Alzheimer. Cu un deceniu mai devreme, ea a fost operată, pentru a i se elimina o tumoare pe creier.

Actriţa a mai fost spitalizată în iulie 2008, dar purtătorul ei de cuvânt a negat "poveştile alarmiste" despre sănătatea vedetei.